ΤΟΠΙΚΑ

Παράνομες χωματερές στις παρυφές του Βόλου

παράνομες-χωματερές-στις-παρυφές-του-828783

Ασυνείδητοι ξεφορτώνουν μπάζα, ογκώδη αντικείμενα και σκουπίδια – «Ξεκινάμε περιπολίες και θα εφαρμοστεί αυστηρά ο Νόμος», λέει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Σε παράνομες χωματερές στις παρυφές του πολεοδομικού συγκροτήματος ακόμη και μέσα στις δημοτικές ενότητες μετατρέπονται εκτάσεις, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Βόλου. Ασυνείδητοι προχωρούν κατ’ επανάληψη στην εναπόθεση μπαζών, ογκωδών αντικειμένων και σκουπιδιών αδιαφορώντας για τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Πρόκειται για σημεία γνωστά στην Υπηρεσία Καθαριότητας, που σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Πράττο καθαρίζονται ξανά και ξανά και πριν συμπληρωθεί ένας μήνας μετατρέπονται και πάλι σε χωματερές.

Όπως επισημαίνει ο κ. Πράττος, προβλήματα έχουν εντοπιστεί στον Σωρό στην Αθηνών στο ύψος της αερογέφυρας, πάνω από το Πανθεσσαλικό, στον περιφερειακό στο ύψος της Καραμπατζάκη και όπου υπάρχει ανοιχτή έκταση στις δημοτικές ενότητες, όπως για παράδειγμα στο τέρμα Σουτραλί ή πάνω από το Lidl στην Αγριά.

«Πριν από 8 μήνες είχαμε προχωρήσει σε μεγάλη επιχείρηση για τον καθαρισμό της έκτασης πίσω από το Πανθεσσαλικό. Και κατά περιόδους όταν περνούν φορτηγά μαζεύουμε αντικείμενα που πετούν ασυνείδητοι. Και πάλι όμως έχει δημιουργηθεί σκουπιδότοπος», τονίζει ο κ. Πράττος.

Εκτός ορίων έχει ξεφύγει η κατάσταση στον Σωρό, στην οδό Αθηνών. Εκεί μάλιστα την ερχόμενη Τρίτη πρόκειται να γίνει επιχείρηση καθαρισμού με δύο jcb, τρία φορτηγά και 12 άτομα προσωπικό.

«Δεν είναι το θέμα να βγουν συνεργεία να καθαρίσουν. Αυτό το κάνουμε. Το θέμα είναι να μη δημιουργούνται παράνομες χωματερές μέσα στην πόλη. Περίοικοι διαμαρτύρονται και δίκαιο έχουν, όταν όμως τους ρωτάμε αν είδαν κάποιον κανείς δεν ξέρει τίποτα», προσθέτει ο κ. Πράττος.

Τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας που βρίσκονται στους δρόμους από τα ξημερώματα έως αργά το βράδυ, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπίσει κάποιον παραβάτη. «Ξεκινάμε περιπολίες για τον εντοπισμό των παραβατών. Ο Νόμος είναι πολύ αυστηρός και θα τον εφαρμόσουμε έστω κι έναν να εντοπίσουμε ότι ρυπαίνει την πόλη και το περιβάλλον. Ο κανονισμός θα εφαρμοστεί στο ακέραιο», υπογραμμίζει ο κ. Πράττος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου