ΤΟΠΙΚΑ

Στο πρυτανικό συμβούλιο η κατάληψη στους ηλεκτρολόγους

στο-πρυτανικό-συμβούλιο-η-κατάληψη-στ-829059

Στο πρυτανικό συμβούλιο της προηγούμενης εβδομάδας συζητήθηκε διεξοδικά ο κίνδυνος απώλειας του χειμερινού εξαμήνου στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η πολυήμερη κατάληψη στην οποία είχε προχωρήσει μερίδα φοιτητών είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν δύο εβδομάδες μαθημάτων και εργαστηρίων και πριν συμπληρωθεί το μισό, το εξάμηνο να είναι στον «αέρα».

Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη Γιάννη Θεοδωράκη, στο πρυτανικό συμβούλιο συμμετείχαν τόσο ο πρόεδρος του τμήματος, όσο και εκπρόσωποι των φοιτητών προκειμένου να βρεθεί λύση. «Το χαμένο έδαφος των δύο εβδομάδων μπορεί να καλυφθεί, αλλά τον τρόπο θα τον αποφασίσει το ίδιο το τμήμα», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Η κατάληψη έληξε τελικώς την περασμένη Παρασκευή, τίποτα όμως δεν έχει τελειώσει. Σήμερα, η γενική συνέλευση του τμήματος θα αποφασίσει για τον τρόπο που θα καλυφθούν οι δύο εβδομάδες που χάθηκαν εξαιτίας των καταλήψεων.

Υπενθυμίζεται ότι το τμήμα βρέθηκε σε κλοιό φοιτητικών καταλήψεων από τις 25 Οκτωβρίου έως και την περασμένη Πέμπτη. Το τμήμα μπόρεσε να λειτουργήσει μόλις την προηγούμενη Παρασκευή, οπότε καθηγητές, φοιτητές και διοικητικοί βρήκαν ανοιχτές τις πόρτες και επέστρεψαν στα καθήκοντά τους και στα μαθήματα.

Εξαιτίας της κατάληψης έφθασε να αναβληθεί ακόμη και η ορκωμοσία των αποφοίτων καθώς από το τμήμα δεν μπορούσε να γίνει η προεργασία που απαιτείται για την έκδοση του πτυχίου. Αντί για αύριο Πέμπτη, νέα ημερομηνία της ορκωμοσίας στο τμήμα ορίστηκε η Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, με τους αποφοίτους του τμήματος να είναι οι τελευταίοι της Πολυτεχνικής Σχολής που θα λάβουν το πτυχίο τους.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου