ΤΟΠΙΚΑ

Από τη Ζαγορά ο αριστούχος του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής

από-τη-ζαγορά-ο-αριστούχος-του-τμήματο-829061

Την παράδοση της οικογένειάς του που ασχολείται με την αγροτική παραγωγή τίμησε ο Ζαγοριανός Βασίλης Βισβίκης, ο οποίος αποφοίτησε με άριστα από το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο αριστούχος ευελπιστεί ότι πλέον με τις γνώσεις που έχει αποκτήσει, αλλά και με τη «στροφή» του στο ερευνητικό κομμάτι θα μπορέσει να βοηθήσει σε επιστημονικό επίπεδο την αγροτική οικογένειά του, αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου δραστηριοποιείται με 102 χρόνια ιστορίας ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς «Ζαγορίν».

Ο Βασίλης Βισβίκης εισήχθη πρώτος πριν από πέντε χρόνια στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με πανελλαδικές εξετάσεις που έδωσε ολοκληρώνοντας το Γενικό Λύκειο Ζαγοράς.

Η επιλογή της Σχολής δεν ήταν τυχαία για τον Ζαγοριανό νέο, ο οποίος μεγάλωσε σε αγροτική οικογένεια. «Από μικρός είχα ερεθίσματα από την αγροτική παραγωγή. Η οικογένειά μου είναι αγροτική, ασχολείται με την καλλιέργεια μήλων και είναι μέλος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς που αποτελεί σημαντικό κομμάτι του χωριού και έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη της παραγωγής και του τόπου. Η παράδοση ήταν αυτή που με καθοδήγησε», σημειώνει με υπερηφάνεια ο Βασίλης Βισβίκης.

Για τις ανάγκες των σπουδών του αναγκάστηκε να μετακομίσει στον Βόλο προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα, αλλά και τα εργαστήρια της Σχολής. «Οσα έμαθα στη Σχολή θα αποτελέσουν τα εφόδιά μου για το μέλλον», ανέφερε ο Βασίλης Βισβίκης.

Χθες, στην τελετή ορκωμοσίας που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής στην έδρα της Γεωπονικής Σχολής στο Φυτόκο, ήταν εκείνος που διάβασε τον όρκο ως ο αριστούχος του Τμήματός του με βαθμό 8,72.

Λίγη ώρα μετά την αποφοίτηση ο Βασίλης Βισβίκης έλεγε ότι έχει ήδη ξεκινήσει μεταπτυχιακό στο αντικείμενο της αειφόρου αγροτικής παραγωγής και στόχος του είναι να επικεντρωθεί στο ερευνητικό κομμάτι, ίσως στη δενδροκομία ή στη φυσιολογία φυτών. «Η επιστροφή στο χωράφι δεν είναι η πρώτη μου προτεραιότητα, ευελπιστώ όμως να μπορέσω να δώσω λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτική παραγωγή», ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου