ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητική πομπή για το Πολυτεχνείο στον Βόλο

μαθητική-πομπή-για-το-πολυτεχνείο-στο-831300

Οι μαθητές και οι καθηγητές τους θα τιμήσουν τους πεσόντες της εξέγερσης

Με έναν ξεχωριστό τρόπο θα τιμηθεί φέτος η εξέγερση του Πολυτεχνείου από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Βόλου. Αντί της καθιερωμένης γιορτής μέσα στο σχολείο, μαθητές με κόκκινα γαρύφαλλα στα χέρια και καθηγητές θα σχηματίσουν πομπή προς το Ηρώο στην παραλία του Βόλου, προκειμένου να τιμήσουν τους πεσόντες φοιτητές του Νοεμβρίου του 1973.

Η γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 16 Νοεμβρίου και θα συμμετέχει το σύνολο των μαθητών και εκπαιδευτικών του 2ου Γυμνασίου Βόλου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου κ. Απόστολο Ζαχαρό, την πρώτη ώρα του σχολικού προγράμματος θα γίνουν επετειακές γιορτές ανά τμήμα. Στη συνέχεια όλοι οι μαθητές θα ενωθούν σε μία πομπή.

Το σχολείο βρήκε στην αποθήκη του μία παλιά ελληνική σημαία που ήταν κρεμασμένη στον ιστό, ταλαιπωρημένη από τον χρόνο. Πάνω σε αυτήν τη σημαία οι μαθητές θα γράψουν το επίκαιρο σύνθημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία». Τη σημαία θα κρατούν τέσσερις μαθητές της γ’ τάξης του Γυμνασίου από τις τέσσερις άκρες της. Θα προπορεύονται και όλοι μαζί οι μαθητές με τους καθηγητές τους θα κατευθυνθούν προς το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και από εκεί μέχρι το Ηρώο στην παραλία του Βόλου όπου και θα κάνουν κατάθεση στεφάνου και θα απαγγείλουν τον εθνικό ύμνο.

Οι μαθητές θα πορευτούν κρατώντας στα χέρια κόκκινα γαρύφαλλα τα οποία και θα καταθέσουν μαζί με το δάφνινο στεφάνι που θα δημιουργήσουν οι ίδιοι στο σχολείο τους, στο άγαλμα Ηρώων.

«Θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα ότι το σύνθημα του Πολυτεχνείου για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» εξακολουθεί να είναι επίκαιρο. Ταυτόχρονα θέλουμε να προτρέψουμε τους μαθητές μας να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους και ταυτόχρονα να συμμετέχουν σε πρωτότυπες δράσεις, πέρα από τα καθιερωμένα», ανέφερε ο κ. Ζαχαρός.

Υποδειγματική Λειτουργία

Νωρίτερα, μεθαύριο Δευτέρα 12 Νοεμβρίου η α’ τάξη του 2ου Γυμνασίου Βόλου θα συμμετέχει σε υποδειγματική Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου που θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος.

Εβδομήντα μαθητές της α’ τάξης δεν θα εκκλησιαστούν απλώς. Θα γνωρίσουν τα τελούμενα που θα εξηγεί ο κ. Ιγνάτιος, ενώ όλοι μαζί θα απαγγείλουν το «Πιστεύω».

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου