ΤΟΠΙΚΑ

600 μαθητές της Μαγνησίας ακονίζουν… το μυαλό τους

600-μαθητές-της-μαγνησίας-ακονίζουν-το-831375

Ανάμεσά τους και 10 μαθητές – κρατούμενοι στις φυλακές Χιλιαδούς

Με τη συμμετοχή περισσότερων των 600 μαθητών από Γυμνάσια και Λύκεια της Μαγνησίας θα διεξαχθούν σήμερα Σάββατο 10 Νοεμβρίου στον Βόλο ο 79ος πανελλήνιος μαθηματικός διαγωνισμός και ο 8ος τοπικός διαγωνισμός «Θαλής 2018», με ευθύνη του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Ανάμεσά τους θα είναι και 10 μαθητές – έγκλειστοι στις φυλακές Χιλιαδούς που μέσω του διαγωνισμού μαθηματικών αποκτούν «δίαυλο επικοινωνίας» με συμμαθητές τους από άλλα σχολεία.

Φέτος θα είναι η δεύτερη χρονιά που μαθητές των φυλακών που παρακολουθούν μαθήματα στο παράρτημα του 6ου Γυμνασίου Βόλου θα συμμετέχουν στον πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό δοκιμάζοντας τις δυνάμεις τους στην επίλυση μαθηματικών προβλημάτων.

Πέρυσι για πρώτη φορά είχαν συμμετέχει στον διαγωνισμό 9 έγκλειστοι μαθητές και φέτος αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου δέκα μαθητές της β’ και γ’ Γυμνασίου. «Είναι πολύ σημαντικό να νιώσουν μέρος της μαθητικής κοινότητας. Πέρα από τη χαρά της συμμετοχής στον διαγωνισμό και ασχέτως με τις επιδόσεις, θα λάβουν και πιστοποιητικό συμμετοχής που είναι πολύ σημαντικό για το δικό τους portofolio», ανέφερε η πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Στέλλα Δημητρακοπούλου.

Ο διαγωνισμός στη Μαγνησία ξεκίνησε στις 9 το πρωί. Περί τους 600 μαθητές θα κληθούν να απαντήσουν σε μαθηματικά προβλήματα ακονίζοντας το μυαλό τους.

Για τις ανάγκες του διαγωνισμού έχουν οριστεί τέσσερα εξεταστικά κέντρα, στο σχολικό συγκρότημα των 1ου Γυμνασίου – 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού, στο Γενικό Λύκειο Σκοπέλου και στο παράρτημα του 6ου Γυμνασίου Βόλου, στις φυλακές της Χιλιαδούς.

Ο 79ος διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων, καθώς και όλων των τάξεων των Γενικών και των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας και τοπικά για τον Ν. Μαγνησίας o 8ος διαγωνισμός απευθύνεται και στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου.

Οι μαθηματικοί διαγωνισμοί έχουν καταστεί πλέον θεσμός και κάθε χρόνο ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός μαθητών συμμετέχει σε αυτούς όπως επίσης και στα θερινά σχολεία μαθηματικών που πλέον παρακολουθούν περισσότεροι από 200 μαθητές. «Οι μαθητές εξασκούν το μυαλό τους, δοκιμάζουν τη δεξιότητά τους στα Μαθηματικά που ως επιστήμη τους βοηθά στην ανάπτυξή τους και γενικότερα στη ζωή τους», σχολιάζει η κ. Δημητρακοπούλου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου