ΤΟΠΙΚΑ

2 εκατ. ευρώ σε 2.803 δικαιούχους ~ Καταβάλλονται τα προνοιακά επιδόματα

2-εκατ-ευρώ-σε-2-803-δικαιούχους-καταβάλλο-834286

Εως τέλος της εβδομάδας ή αρχές της επόμενης οι δικαιούχοι θα λάβουν τα επιδόματα του διμήνου Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου

Εως τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο αρχές της επόμενης πρόκειται να καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα σε 2.803 δικαιούχους του νομού. Πρόκειται για τα προνοιακά επιδόματα που αφορούν στο δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.

Με την πίστωση των χρημάτων από το Υπουργείο Εσωτερικών στον λογαριασμό του Δήμου Βόλου η απόφαση κατανομής τους εγκρίθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Τα εντάλματα θα πρέπει να εγκρίνει ο επίτροπος και στη συνέχεια τα ποσά να κατατεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Τα επιδόματα θα λάβουν 1.448 με βαριές αναπηρίες, 200 με μεσογειακή αναιμία, 3 με εγκεφαλική παράλυση, 397 με βαριά νοητική καθυστέρηση, 233 θα λάβουν επιδόματα κίνησης, 16 στεγαστικής συνδρομής, 27 αφορούν σε παραπληγικούς ανασφάλιστους, 70 σε παραπληγικούς του δημοσίου, 291 σε τυφλούς, 78 σε κωφάλαλους, 5 σε χανσενικούς και 35 σε ομογενείς πρόσφυγες.

Συνολικά θα κατανεμηθεί ποσό 2.067.314,89 ευρώ.

Εφεση για πρόστιμο 30.000 ευρώ

Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να ασκήσει έφεση κατά απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, το οποίο απέρριψε προσφυγή του Δήμου εναντίον του γενικού γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής που επέβαλε διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ για κατασκευές που έκανε εντός της χερσαίας ζώνης του λιμανιού στη θέση Μπουρμπουλήθρα (παλιά σφαγεία).

Το πρόστιμο επιβλήθηκε μετά από αυτοψία της Κτηματικής στις 25 Φεβρουαρίου 2009.

Την απόφαση του γενικού γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής ο Δήμος Βόλου προσέβαλε ασκώντας προσφυγή στις 11 Δεκεμβρίου 2010 ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, ισχυριζόμενος ότι οι συγκεκριμένες κατασκευές πραγματοποιήθηκαν σε χώρο, που αποτελεί ιδιωτική περιουσία του. Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου ζήτησε από την Κτηματική να γνωμοδοτήσει επί του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, στην οποία ο Δήμος έστειλε μία σειρά αποδεικτικών εγγράφων που αποδεικνύουν την κυριότητά του επί συγκεκριμένων εκτάσεων, όμως το Πρωτοδικείο απέρριψε την προσφυγή, απόφαση επί της οποίας θα ασκηθεί έφεση.

Συνταξιούχος πρώην υπάλληλος διεκδικεί ποσό 46.740,36 ευρώ

Στον Αρειο Πάγο φθάνει υπόθεση πρώην εργαζόμενης του Καλλιτεχνικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου που έχει συνταξιοδοτηθεί από τον Ιούνιο του 2011 και διεκδικεί ποσό 46.740,36 €, ως αποζημίωση συνταξιοδότησης με νόμιμους τόκους από τις 2 Ιουνίου 2011.

Η σημερινή συνταξιούχος προσφεύγει στον Αρειο Πάγο διεκδικώντας το συγκεκριμένο ποσό από τον Δήμο Βόλου ως καθολικό διάδοχο του Καλλιτεχνικού Οργανισμού που καταργήθηκε και εκκαθαρίστηκε. Σημειώνεται ότι η ίδια έχει ήδη λάβει ποσό 15.000 ευρώ από τις 30 Δεκεμβρίου 2011 με τη συνταξιοδότησή της. Η υπόθεση εκδικάζεται στις 13 Νοεμβρίου και την αίτηση αναίρεσης της πρώην υπαλλήλου θα αποκρούσουν δικηγόροι του Δήμου.

Προβολή χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

Στη συνεδρίαση επικυρώθηκε ο διαγωνισμός για την ανάθεση σε ιδιώτη της προβολής των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων έναντι ποσού 74.400 ευρώ.

Ανάδοχος αναδείχθηκε η Orange Α.Ε. που για διάστημα δύο μηνών και μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2019 θα αναλάβει την προβολή, επικοινωνία και διαφήμιση της πόλης ως τουριστικού προορισμού, τη διαφήμιση των εκδηλώσεων και των δράσεων για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Τέλος εγκρίθηκε διαγωνισμός για την ενίσχυση της παθητικής πυροπροστασίας του Μουσικού Σχολείου Βόλου με ποσό 19.200,16 ευρώ αλλά και η προκήρυξη διαγωνισμών για τα έργα του ΕΣΠΑ που αφορούν στις παρεμβάσεις στην εξωτερική όψη και τον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Κοινότητας και για την διαμόρφωση πλατείας στην Αγριά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου