ΤΟΠΙΚΑ

Η ΔΕΥΑΜΒ παρέχει νομική κάλυψη σε 9 εργαζομένους της

η-δευαμβ-παρέχει-νομική-κάλυψη-σε-9-εργα-837628

Εναντίον τους κινήθηκε η ΕΡΓΗΛ με μηνύσεις στις οποίες τους κατηγορεί ότι την οδηγούν σε… οικονομική εξόντωση

Η ΔΕΥΑΜΒ θα παρέχει νομική κάλυψη σε εννέα εργαζομένους της που βρέθηκαν στο στόχαστρο της ΕΡΓΗΛ. Τον περασμένο Ιούνιο, η ΕΡΓΗΛ είχε καταθέσει μήνυση εναντίον δέκα συνολικά ατόμων.

Πρόκειται για τους κ.κ. Δ. Κουτσιφέλη, Θ. Χούσιο, Σ. Τζίνη, Δ. Τιλελή, Δ. Οικονομίδη, Αναστασία Κολιού, Χ. Φαφούτη, Χριστίνα Τσέτη, Ευτυχία Διομή και τον πρώην αντιδήμαρχο Βόλου Ηλία Ξηρακιά.

Στη μήνυση οι δέκα κατηγορούνται ότι με ψευδείς βεβαιώσεις και καταθέσεις στα Δικαστήρια την οδηγούν στην οικονομική εξόντωσή της. Στο στόχαστρο μπαίνει κυρίως ο Δημήτρης Κουτσιφέλης ο οποίος παρουσιάζεται από την ΕΡΓΗΛ ως ενορχηστρωτής και εμπνευστής σχεδίου για την οικονομική εξόντωσή της.

Ηδη για τη μήνυση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση με εντολή εισαγγελέα.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τη ΔΕΥΑΜΒ να τους καλύψει νομικά και οικονομικά προκειμένου να αντικρούσουν τη σε βάρος τους μήνυση της ΕΡΓΗΛ.

Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αποφασίστηκε η ΔΕΥΑΜΒ να παρέχει νομική στήριξη στους εννέα εργαζομένους της που μπήκαν στο στόχαστρο της ΕΡΓΗΛ η οποία βρίσκεται σε αντιδικία με τη δημοτική επιχείρηση για το ποσό των 9,2 εκατ. ευρώ που της επιδίκασε ο Αρειος Πάγος.

Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία αμοιβές δικηγόρων, για τις οποίες όμως ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Βάιος Ζεμπέογλου ψήφισε λευκό. «Δεν γνωρίζω αν συγκεκριμένες παραστάσεις των δικηγόρων αφορούν και στις ανακοπές που καταθέτει η ΔΕΥΑΜΒ για τα οφειλόμενα δεδουλευμένα προς τους εργαζόμενους», σχολίασε ο ίδιος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου