ΤΟΠΙΚΑ

Ταλαιπωρία και μετά θάνατον για συγγενείς νεκρών στον Αγιο Γεώργιο

ταλαιπωρία-και-μετά-θάνατον-για-συγγε-838150

Πλήρες το κοιμητήριο, δεν δέχεται άλλες ταφές – Στον Κούκο αναγκάζονται να θάβουν προσφιλή τους πρόσωπα πολίτες

Ταλαιπωρία και μετά θάνατον για συγγενείς νεκρών που δεν μπορούν να ενταφιαστούν στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου στα Κήπια ή στην Αγριά. Τα κοιμητήρια είναι πλήρη και για να γίνουν νέες ταφές θα πρέπει να προηγηθούν εκταφές.

Πρόσφατα συγγενής νεκρού που θέλησε να θάψει το αγαπημένο του πρόσωπο στο κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου στα Κήπια, ενημερώθηκε ότι δεν υπάρχουν θέσεις. Το ίδιο πρόβλημα εντοπίζεται και στην Αγριά.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοιμητηρίων του Δήμου Βόλου Χρήστο Στεφόπουλο, αρκετοί συγγενείς νεκρών αναγκάζονται να θάβουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα στον Κούκο επειδή δεν υπάρχουν κενές θέσεις στα περιφερειακά κοιμητήρια στον Αγιο Γεώργιο και στην Αγριά. «Στην Αγριά δεν είναι τόσο έντονο το πρόβλημα όσο στον Αγιο Γεώργιο», αναφέρει ο κ. Στεφόπουλος.

Συγγενείς νεκρών δεν μπορούν να πάνε ούτε σε κάποιο άλλο περιφερειακό κοιμητήριο πιο κοντά στον τόπο κατοικίας τους. Κι αυτό γιατί απαιτούνται έγγραφα από την τοπική κοινότητα που να βεβαιώνουν ότι ο νεκρός ήταν κάτοικος στην συγκεκριμένη περιοχή αλλιώς δεν γίνεται δεκτός.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στη χιλιομετρική απόσταση που αναγκάζονται να διανύουν οι συγγενείς νεκρών για να τους ανάψουν έστω το καντήλι. Τα τέλη ταφής διαφέρουν ανάμεσα στα περιφερειακά κοιμητήρια και στον Κούκο. Στη δεύτερη περίπτωση είναι σχεδόν τα διπλάσια.

«Τη λύση στο πρόβλημα της πληρότητας στο περιφερειακό κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου θα δώσει η επέκτασή του. Ηδη έχουμε ολοκληρώσει τις μελέτες, έχουμε ολοκληρώσει τις εργασίες και περιμένουμε έως τέλος του έτους την υπογραφή της άδειας για να μπορέσει να λειτουργήσει η επέκταση που θα επιλύσει το πρόβλημα», σημείωσε ο κ. Στεφόπουλος.

Η επέκταση είχε μπλοκάρει από το ΣτΕ που προσέφυγαν κάτοικοι και δικαιώθηκαν. Ωστόσο στην απόφασή του το ΣτΕ «έδειχνε κατεύθυνση» για τις εργασίες και άδειες που πρέπει να εκδοθούν προκειμένου να μπορέσει να λειτουργήσει. «Μόλις αδειοδοτηθεί, το κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου θα είναι το πρώτο στον νομό ίσως και ένα από τα ελάχιστα σε όλη τη χώρα που θα έχει άδεια τόσο το παλιό κομμάτι, όσο και η επέκτασή του», σημείωσε ο κ. Στεφόπουλος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου