ΤΟΠΙΚΑ

Αποκαθίσταται η καγκελόπορτα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

αποκαθίσταται-η-καγκελόπορτα-στο-1ο-δη-838207

Εγκρίθηκαν μελέτη και κόστος εργασιών για την επίλυση του προβλήματος, για το οποίο είχαν διαμαρτυρηθεί γονείς στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

«Πράσινο φως» για την αποκατάσταση της καγκελόπορτας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου άναψε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου. Το πρόβλημα στο σχολείο είχαν επισημάνει γονείς που μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ είχαν θέσει ζήτημα ασφαλείας των παιδιών τους.

Σύμφωνα με γονείς, από πέρυσι τον Μάρτιο, οπότε και ΙΧ «εισέβαλε» στην είσοδο του σχολείου στη συμβολή των οδών Γαζή και Βασσάνη καταστρέφοντας τα κάγκελα, η είσοδος – έξοδος έχει καταργηθεί. Δύο μετακινούμενα εμπόδια έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο και αναλήφθηκε μέριμνα για την περίφραξη του ανοιχτού σημείου λίγο πιο μέσα στο προαύλιο ώστε να μην έχουν πρόσβαση οι μαθητές στον δρόμο.

Επιπλέον είχαν καταγγείλει ότι τα κάγκελα στο προαύλιο είναι σάπια, κάποια λείπουν και είναι θέμα χρόνου πότε ένα παιδί θα περάσει μέσα από αυτά με κίνδυνο να πεταχτεί στον δρόμο. Ζητούσαν μάλιστα άμεση παρέμβαση για την επίλυση των προβλημάτων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου που συστεγάζεται με το 25ο Δημοτικό Σχολείο.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε μελέτη για την «κατασκευή και τοποθέτηση ενός θυρόφυλλου σιδηράς θύρας και τμήματος κιγκλιδώματος στην υπάρχουσα περίφραξη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου». Ο προϋπολογισμός είναι ύψους 434 ευρώ.

Επιπλέον εγκρίθηκε η προμήθεια σιδηρουργικών υλικών και αναλωσίμων για επισκευές σε δημοτικά κτίρια του Δήμου συνολικού προϋπολογισμού 11.473,35 ευρώ.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου