ΤΟΠΙΚΑ

Στον εισαγγελέα για τον Αλατά

στον-εισαγγελέα-για-τον-αλατά-838834

Θα ενημερώσει για την καθυστέρηση έγκρισης του ΣΧΟΟΑΠ από την Αποκεντρωμένη – Υπόμνημα για την ένταξη της νησίδας στη γ’ ζώνη που την καταδικάζει τουριστικά

Στην Εισαγγελία Βόλου για την υπόθεση του Αλατά πρόκειται να προσφύγει τις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Νίκ. Φορτούνας, ενώ ταυτόχρονα έχει αποστείλει υπόμνημα διαμαρτυρίας για την «ταφόπλακα» που συνιστά για την επένδυση το νέο χωροταξικό σχέδιο Θεσσαλίας. Όπως αποκάλυψε στο κυριακάτικο πρωτοσέλιδό του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ο Αλατάς βάσει του νέου χωροταξικού σχεδίου για την περιφέρεια Θεσσαλίας κατατάσσεται στη γ΄ ζώνη, στην οποία δεν προβλέπονται τουριστικές επενδύσεις.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Όπως δήλωσε χθες ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Νίκος Φορτούνας, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ενημερώσει την Εισαγγελία Βόλου για την καθυστέρηση έγκρισης ή απόρριψης από πλευράς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτών Πόλεων) από το οποίο εξαρτάται η τύχη της επένδυσης στον Αλατά.

«Όταν είχε γίνει προσφυγή κατά της επένδυσης στο ΣτΕ, δεν απαγορεύτηκε η επένδυση υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει ΣΧΟΟΑΠ. Το σχέδιο είναι έτοιμο. Εχει κατατεθεί από τον περασμένο Αύγουστο στην Αποκεντρωμένη και έως σήμερα βρίσκεται καταχωνιασμένο σε ένα συρτάρι. Δεν έχουμε καμία απάντηση. Ούτε αρνητική, που δεν μπορεί να υπάρξει γιατί είναι άρτιο, ούτε θετική. Υπάρχει η λογική να περιμένουμε το χωροταξικό σχέδιο Θεσσαλίας που μπορεί όμως να χρειαστεί ακόμη και έξι μήνες», διαμαρτυρήθηκε για τις διαδικασίες που ακολουθούνται ο κ. Φορτούνας.

Ο ίδιος έχει αποστείλει και υπόμνημα διαμαρτυρίας για το χωροταξικό σχέδιο Θεσσαλίας που αφήνει εκτός α’ ζώνης όπου προβλέπονται τουριστικές επενδύσεις τη νησίδα του Αλατά, καταδικάζοντας μια τουριστική επένδυση που βρίσκεται στην αναμονή επί 20 χρόνια.

«Στην αρχή ήταν η προσφυγή στο ΣτΕ που φρέναρε το έργο. Ακολούθησε η περιπέτεια με τον αριθμό των στρεμμάτων που κι αυτή την ανατρέψαμε. Στη συνέχεια μας είπαν ότι ο Αλατάς είναι γη υψηλής παραγωγικότητας. Και σε αυτό δικαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι δεν είναι. Τώρα έρχεται το νέο χωροταξικό σχέδιο Θεσσαλίας για να φρενάρει την επένδυση. Δεν θα το αφήσουμε έτσι», είπε ο κ. Φορτούνας αφήνοντας αιχμές για «δάκτυλο» κατά της επένδυσης.

Το υπόμνημα διαμαρτυρίας μάλιστα απευθύνει τόσο στον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας όσο και στο Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στο γραφείο του υπουργού Περιβάλλοντος και στο γραφείο του πρωθυπουργού.

«Τόσα χρόνια μία τουριστική επένδυση καθυστερεί. Μπορεί κάποιος να αναλογιστεί πόσα έχει χάσει ο Δήμος από αυτή την καθυστέρηση σε έσοδα και τουριστική ανάπτυξη;», ανέφερε ο κ. Φορτούνας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου