ΤΟΠΙΚΑ

Βραβεύτηκε ο πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού

βραβεύτηκε-ο-πρόεδρος-του-ερυθρού-στα-727537

Στην επετειακή εκδήλωση της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Βόλου είπαν «ευχαριστώ» στους ήρωες του ΄40

Το δικό τους ξεχωριστό «ευχαριστώ» στους ήρωες του ’40 που με τους αγώνες και τη θυσία τους έδωσαν τη μάχη για την ελευθερία της πατρίδας γράφοντας λαμπρές σελίδες στην Ιστορία, είπαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του 4ου Γυμνασίου Βόλου, στην επίσημη επετειακή εκδήλωση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για την 28η Οκτωβρίου, που φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος». Συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης του προέδρου του τμήματος Μαγνησίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, γιατρού Δημήτρη Κουτρούμπα από τον διευθυντή του 4ου Γυμνασίου Βόλου Γιώργο Βαρνάβα. Στο πρόσωπο του κ. Κουτρούμπα η εκπαιδευτική κοινότητα τίμησε την πολύτιμη δράση που ανέπτυξε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και τους σύγχρονους ήρωες της καθημερινότητας, τους εθελοντές που συνεχίζουν τη μάχη για την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου σε κάθε σημείο της Γης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Σε εκείνους που πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας μας, ευχαριστούμε», το μήνυμα που έστειλαν οι μαθητές με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθητές αναφέρθηκαν στο χρονικό των γεγονότων μέσα από αφηγήσεις και βίντεο, απήγγειλαν ποιήματα και η χορωδία απέδωσε τραγούδια.

Κορυφαία στιγμή της εκδήλωσης όταν στο βήμα ανέβηκε ο γιατρός και πρόεδρος του τμήματος Μαγνησίας, Δημήτρης Κουτρούμπας. Στον κ. Κουτρούμπα απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα την οποία του παρέδωσε ο διευθυντής του 4ου Γυμνασίου Βόλου, Γιώργος Βαρνάβας.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Κουτρούμπας αναφέρθηκε στη διαχρονική προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε ένα υψίστης σημασίας κεφάλαιο, στη διάσωση της ανθρώπινης ζωής. Μίλησε για τη δράση των εκατοντάδων εθελοντών γιατρών και νοσοκόμων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο που μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού παρείχαν νοσηλευτική φροντίδα, στελέχωσαν νοσοκομειακές μονάδες και σταθμούς πρώτων βοηθειών για την περίθαλψη τραυματιών, διοργάνωσαν συσσίτια και διένειμαν κουβέρτες και είδη ρουχισμού. Και στον Βόλο είχαν δημιουργήσει νοσοκομείο στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη σημερινή δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε κάθε σημείο της Γης. Στη Μαγνησία οι εθελοντές προσφέρουν άοκνα τις γνώσεις τους για την εκπαίδευση σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της εκδήλωσης ο κ. Κουτρούμπας υπογράμμισε την ύψιστη αξία του εθελοντισμού. «Ο εθελοντισμός είναι ορόσημο για τη ζωή μας. Ολοι μπορούμε να προσφέρουμε βοήθεια στον πλησίον με στόχο να οικοδομήσουμε μία καλύτερη πατρίδα, όπου όλοι θα ζουν με αξιοπρέπεια και με αγάπη για τον πλησίον», είπε.

«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε σήμερα είναι ότι δεν ξεχνάμε αυτούς που πολέμησαν για την ελευθερία μας, ότι σήμερα συνεχίζουμε τον αγώνα για την πατρίδα μας και βοηθούμε τους λαούς που επιζητούν την ελευθερία τους», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Βαρνάβας.

Ο αριστούχος μαθητής και σημαιοφόρος του σχολείου Γιάννης Πολύζος υπογράμμισε την ανάγκη της γνώσης της Ιστορίας και της διδασκαλίας μέσα από το παρελθόν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιώργος Κίτσιος, ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, ο α’ υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας Βασίλης Καραΐσκος, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης, πλήθος γονέων και μαθητών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου