ΤΟΠΙΚΑ

Μηνύματα ενότητας και αλληλεγγύης από τους μαθητές του Βόλου

μηνύματα-ενότητας-και-αλληλεγγύης-απ-727759

Παρουσία της υφυπουργού Εσωτερικών Μαρίνας Χρυσοβελώνη η καθιερωμένη παρέλαση αύριο το μεσημέρι

Η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη θα εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στον Βόλο στην καθιερωμένη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία, που θα ξεκινήσει αύριο Κυριακή στις 12 το μεσημέρι και με την οποία κορυφώνονται οι λαμπρές εκδηλώσεις για το έπος του 1940. Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια δεν θα υπάρχει εξέδρα επισήμων απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδας, παρά μόνο μία μικρή για τους αναπήρους πολέμου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στην παρέλαση φέτος θα συμμετέχουν περίπου 3.000 παρελαύνοντες εκ των οποίων οι 1.600 από 20 δημοτικά σχολεία, 17 γυμνάσια και λύκεια της περιοχής και δύο τμήματα σημαιοφόρων, ένα για την πρωτοβάθμια και ένα για τη δευτεροβάθμια. Πρόκειται για τους σημαιοφόρους των σχολείων που δεν συμμετέχουν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Επίσης στην παρέλαση θα λάβουν μέρος 22 πολιτιστικοί σύλλογοι, ο Ιππικός Ομιλος Βόλου, πέντε τμήματα προσκόπων και ισάριθμα οδηγών, καθώς και τμήματα των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών.

Χθες το πρωί, στην παραλία του Βόλου, μπροστά από το Ηρώο, εκπρόσωποι μαθητών των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, τίμησαν τους ήρωες του ’40 που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας με την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων. Ανάμεσά τους και παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου, αλλά και πρόσκοποι.

Την Περιφέρεια Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Κίτσιος. «Τιμούμε την επέτειο του 1940, τιμούμε όλους όσοι αγωνίστηκαν και έπεσαν για την ελευθερία. Το δίδαγμα του αγώνα του ’40 είναι ότι όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε», είπε ο κ. Κίτσιος.

«Βρεθήκαμε εδώ μαθητές, εκπαιδευτικοί για να αποτίσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που με το αίμα τους έγραψαν μία από τις πιο χρυσές σελίδες της Ιστορίας μας. Η μνήμη τους θα μείνει άσβεστη στο μυαλό όλων μας. Οι ήρωες του ‘40 ακόμη και σήμερα αποτελούν φωτεινά παραδείγματα για να πορευόμαστε όλοι στον δρόμο της προόδου», είπε από την πλευρά του ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γιώργος Πολύζος.

«Είμαστε όλοι υπερήφανοι γιατί αυτό το ιερό πανί, η σημαία μας, η σημαία της ελευθερίας και των αγώνων ανυψώνεται ακόμη πιο ψηλά από τους Ελληνες μαθητές, από τους μαθητές του ελληνικού σχολείου από όλους τους νέους μας σε όλα τα σχολεία της χώρας μας», τόνισε εξάλλου ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης, ο οποίος έστειλε παράλληλα μήνυμα αλληλεγγύης με φόντο τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε σχολεία για την ένταξη των προσφυγόπουλων. «Είμαστε επίσης υπερήφανοι επειδή αυτό το ιερό πανί, ακόμη εμπνέει και ολοένα και περισσότερο τους νέους μας σήμερα, αγγίζει τις ψυχές τους, ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, «πιστεύω» και τους καθοδηγεί στα μονοπάτια της ελευθερίας, της δημοκρατίας της ανεξαρτησίας, της αξιοπρέπειας», είπε χαρακτηριστικά.

Οι εκδηλώσεις για το εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου κορυφώνονται αύριο Κυριακή. Στις 11 το πρωί θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στις 11:30 το πρωί θα γίνουν επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και στις 12 το μεσημέρι θα ξεκινήσει η καθιερωμένη παρέλαση προ των επισήμων στην παραλία του Βόλου.

Στην παρέλαση οι ανάπηροι πολέμου

Αύριο Κυριακή 28 Οκτωβρίου οι ανάπηροι, τα θύματα πολέμου και Εθνικής Αντίστασης, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα παραστούν σε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις. Συγκεκριμένα θα παραστούν στη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων και κατόπιν θα ανοίξουν την παρέλαση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου