ΤΟΠΙΚΑ

Κλαδέματα… μετ΄ εμποδίων στον Βόλο

κλαδέματα-μετ΄-εμποδίων-στον-βόλο-728192

Με 44 οκταμηνίτες ενισχύθηκε η Διεύθυνση Πρασίνου και ξεκίνησαν κλαδέματα – Τα σταθμευμένα αυτοκίνητα καθυστερούν τα συνεργεία

Κλαδέματα… μετ΄ εμποδίων ξεκίνησαν από την αρχή της εβδομάδας από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Βόλου. Η Υπηρεσία ξεκίνησε κλάδεμα των δέντρων, ωστόσο τις εργασίες των συνεργείων καθυστερούν ή και μπλοκάρουν παρκαρισμένα οχήματα στους δρόμους παρά τις απαγορευτικές κορδέλες που προειδοποιούν για τις εργασίες ακόμη και δύο ημέρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Αποστόλη Μαλαματίνη, από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησαν εργασίες κλαδέματος. Η έναρξη των εργασιών έγινε από την οδό Κουντουριώτου και θα επεκταθεί και σε άλλους δρόμους του Βόλου.

Η Υπηρεσία προσφάτως ενισχύθηκε με επιπλέον προσωπικό. Επιασαν δουλειά 44 άτομα που θα εργαστούν με οκτάμηνες συμβάσεις. Η ενίσχυση της Υπηρεσίας επέτρεψε να ξεκινήσουν εργασίες κλαδέματος, ενώ θα γίνουν και κοπές χόρτων που έχουν «αγριέψει» σε ρείθρα και πάνω στα πεζοδρόμια δυσκολεύοντας την κίνηση των πεζών. Ηδη κοπή χόρτων έχει γίνει τόσο στην Ιάσονος και στη Δημητριάδος, όσο και στην Κ. Καρτάλη και Ιωλκού.

Στα σημεία που πρόκειται να γίνουν εργασίες συνεργεία φροντίζουν να τοποθετούν απαγορευτικές κορδέλες ενημερώνοντας για την ακριβή ημερομηνία των εργασιών. «Δυστυχώς πολλοί δημότες δεν συμμορφώνονται και τα συνεργεία βρίσκουν παρκαρισμένα οχήματα στα σημεία όπου πρόκειται να γίνουν κλαδέματα», αναφέρει ο κ. Μαλαματίνης.

Τα συνεργεία ειδοποιούν την Τροχαία για να αναζητηθούν οι οδηγοί και να απομακρύνουν το όχημά τους. «Η διαδικασία όλη καθυστερεί τις εργασίες, ενώ όταν δεν είναι δυνατό να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης του ΙΧ, δέντρα παραμένουν ακλάδευτα. Ζητούμε τη συνεργασία των δημοτών. Όταν βλέπουν απαγορευτική κορδέλα ας φροντίσουν να μην παρκάρουν στον συγκεκριμένο δρόμο, για να μην εμποδίζουν τις εργασίες των συνεργείων. Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε μέτρα και να ξεκινήσουν απομακρύνσεις αυτοκινήτων με γερανό», απευθύνει έκκληση ο κ. Μαλαματίνης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου