ΤΟΠΙΚΑ

Μενού από το κινητό τους επιλέγουν οι φοιτητές του Π.Θ.

μενού-από-το-κινητό-τους-επιλέγουν-οι-φ-728261

Ηδη εγκρίθηκαν 3.000 κάρτες σίτισης των φοιτητών από τις λέσχες του Π.Θ. – Και δεύτερη λέσχη στον Βόλο για να αποφεύγονται οι «ουρές»

Το φαγητό που θέλουν να φάνε από τη λέσχη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μπορούν να επιλέγουν πλέον μέσω του κινητού τους φοιτητές του ιδρύματος! Πρόκειται για μία νέα παροχή προς τους φοιτητές – δικαιούχους δωρεάν σίτισης που ανέρχονται σε 3.700 από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς και έως το τέλος του 2018.

Το τμήμα μηχανοργάνωσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έθεσε σε εφαρμογή μία νέα υπηρεσία για τους φοιτητές – δικαιούχους δωρεάν σίτισης. Δημιούργησε μία εφαρμογή την οποία οι φοιτητές κατεβάζουν δωρεάν στο κινητό τους και έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν το μενού ολόκληρης της εβδομάδας. «Με αυτόν τον τρόπο οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα της επιλογής του φαγητού και ταυτόχρονα μέσα από τις ηλεκτρονικές παραγγελίες μπορεί να γίνει καλύτερη οργάνωση και στην ίδια την κουζίνα στις λέσχες», ανέφερε ο αντιπρύτανης Γιάννης Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά αυξήθηκε κατακόρυφα ο αριθμός των σιτιζόμενων φοιτητών στις λέσχες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ηδη από το τμήμα φοιτητικής μέριμνας του ιδρύματος έχουν εγκριθεί 3.000 αιτήσεις φοιτητών και έχουν δοθεί ισάριθμες κάρτες σίτισης μέσω των οποίων μπορούν να σιτίζονται δωρεάν, ενώ σε εκκρεμότητα από τους φοιτητές βρίσκεται η ενεργοποίηση 700 περίπου επιπλέον καρτών σίτισης. «Ολοι όσοι έχουν κάνει αίτηση φέτος έχουν εξυπηρετηθεί. Υπήρχε πλεόνασμα στον προϋπολογισμό έως τέλος του έτους και διαθέσαμε όλα τα κονδύλια για τη δωρεάν σίτιση περισσότερων φοιτητών», επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

Στο σχεδιασμό μάλιστα των πρυτανικών αρχών είναι και η επέκταση του ωραρίου λειτουργίας της φοιτητικής λέσχης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών. Σημειώνεται ότι τις ώρες αιχμές, από μία έως τρεις το μεσημέρι, οι φοιτητές που σπεύδουν στη λέσχη συνωστίζονται σε «ουρές» έξω από το κτίριο.

«Ηδη από πέρυσι έχουμε ενεργοποιήσει και δεύτερη φοιτητική λέσχη σε κτίριο στη συμβολή των οδών Κωνσταντά και Δεληγεώργη, που λειτουργεί παράλληλα με τη λέσχη της 2ας Νοεμβρίου. Και πάλι όμως παρατηρούνται «ουρές» τις ώρες αιχμής», επεσήμανε ο κ. Θεοδωράκης.

Σχεδιάζεται λοιπόν η εφαρμογή συνεχόμενου ωραρίου λειτουργίας των λεσχών από τη μία το μεσημέρι έως τις εννέα το βράδυ, αντί του ωραρίου που ισχύει σήμερα από μία έως τέσσερις το μεσημέρι και από έξι το απόγευμα έως εννέα το βράδυ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου