ΤΟΠΙΚΑ

1.600 μαθητές στην παρέλαση του Βόλου

1-600-μαθητές-στην-παρέλαση-του-βόλου-729930

Την Παρασκευή θα παραλάβουν τις σημαίες οι σημαιοφόροι και θα συμμετέχουν στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων

Στους 1.600 ανέρχονται οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων Βόλου – Ν. Ιωνίας που θα τιμήσουν παρελαύνοντας τους ήρωες του 1940 που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της χώρας. Η καθιερωμένη παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στις 12 το μεσημέρι στην παραλία του Βόλου.

Ηδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ολοκληρώθηκαν στα Δημοτικά Σχολεία οι κληρώσεις των σημαιοφόρων και παραστατών. Υπενθυμίζεται ότι από πέρυσι ισχύει για τα Δημοτικά μόνο η ανάδειξη σημαιοφόρων και παραστατών μέσα από κλήρωση κι όχι με βάση τον βαθμό των μαθητών. Στα Γυμνάσια και Λύκεια εξακολουθεί να ισχύει η ανάδειξη σημαιοφόρου βάσει βαθμολογίας.

Τις σημαίες οι σημαιοφόροι και των τριών τύπου σχολείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, θα παραλάβουν την ερχόμενη Παρασκευή το πρωί, στην τελετή απόδοσης σημαίας και στη συνέχεια στις 11 το πρωί, θα γίνει η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων. Την ίδια ώρα στα σχολεία θα γίνονται επετειακές εκδηλώσεις.

Φέτος, στην παρέλαση σύμφωνα με την υπεύθυνη του γραφείου φυσικής αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Ιωάννα Ράμμου, θα συμμετέχουν 25 Δημοτικά Σχολεία, 8 Γυμνάσια και 8 Λύκεια και δύο τμήματα σημαιοφόρων, ένα για την πρωτοβάθμια και ένα για τη δευτεροβάθμια. Πρόκειται για τους σημαιοφόρους των σχολείων που δεν συμμετέχουν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Επίσης στην παρέλαση θα λάβουν μέρος 22 πολιτιστικοί σύλλογοι, ο Ιππικός Ομιλος Βόλου, πέντε τμήματα προσκόπων και ισάριθμα οδηγών.

Στα σχολεία οι πρόβες για την παρέλαση είναι σε πλήρη εξέλιξη με την ευθύνη να έχουν οι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής.

Όπως κάθε χρόνο, η παρέλαση στον Βόλο, θα γίνει στην παραλία της πόλης. Θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα στηθεί μία μικρή εξέδρα για τους ανάπηρους πολέμου απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδας.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τιμά την εθνική επέτειο

Πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940 διοργανώνουν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αύριο Τετάρτη 24 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του κτιρίου «Παπαστράτου» στον Βόλο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει προσφώνηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Ζήση Μαμούρη και ομιλία της αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αν. καθηγήτριας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας Ιωάννας Λαλιώτου, με θέμα «Εθνος και αντιφασισμός».

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με μέλη της Μικτής Χορωδίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μετά το πέρας της τελετής, θα δοθεί δεξίωση στον θόλο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου