ΤΟΠΙΚΑ

Αναστάτωση χθες από διακοπή ρεύματος σε εξεταστικά κέντρα στη Ν. Ιωνία

αναστάτωση-χθες-από-διακοπή-ρεύματος-817743

«Καρδιοχτύπησαν» υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις πανελλαδικές και λυκειακές επιτροπές στα δύο εξεταστικά κέντρα της Μαγνησίας από διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε στις 7:45 το πρωί και διήρκησε περίπου 45 λεπτά της ώρας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την ώρα της διακοπής του ρεύματος οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ βρίσκονταν ήδη στα προαύλια των 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που λειτουργούν ως εξεταστικά κέντρα.

Εξαιτίας της διακοπής του ρεύματος άρχισαν να χτυπούν οι συναγερμοί και δημιουργήθηκε αναστάτωση. Τα μέλη των λυκειακών επιτροπών εξετάσεων καθησύχασαν τους υποψηφίους. Τους οδήγησαν στις αίθουσες εξετάσεων και ξεκίνησαν τη διασταύρωση των στοιχείων, περιμένοντας να αποκατασταθεί το πρόβλημα.

Ενημερώθηκε το Υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας που ήρθε άμεσα σε συνεννόηση με τη ΔΕΗ. Η βλάβη εντοπίστηκε στον υποσταθμό του Αλιβερίου και επιδιορθώθηκε μέσα σε λίγη ώρα.

Μέχρι την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα εξεταστικά κέντρα αναζητούνταν εναλλακτικοί τρόποι για τη λήψη και αναπαραγωγή των θεμάτων. Σύμφωνα με τον διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, Δημήτρη Κόκκινο, στο συγκρότημα λειτουργεί σύστημα UPS που θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία για δέκα λεπτά προκειμένου να γίνει η λήψη των θεμάτων. Για την αναπαραγωγή τους θα καλούνταν περιπολικό της αστυνομίας προκειμένου να τους συνοδεύσει εκπαιδευτικούς στον πλησιέστερο χώρο για να φωτοτυπήσουν τα θέματα και στη συνέχεια να τους επιστρέψει στο εξεταστικό κέντρο.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν χρειάστηκε. Στις 8:25 περίπου το πρωί επανήλθε το ρεύμα, έγινε η λήψη και αναπαραγωγή των θεμάτων και η εξέταση ξεκίνησε νωρίτερα από την προηγούμενη φορά στις 8:50 το πρωί.

Χθες οι μαθητές εξετάστηκαν στα μαθήματα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (Α.Ο.Δ.), Στοιχεία Μηχανών, Ναυσιπλοΐα II, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, 5. Ιστορία των Τεχνών-Έργα και Δημιουργοί.

Η συμμετοχή στις εξετάσεις ανήλθε στο 83,72%. Από τους 129 υποψηφίους εξετάσεις έδωσαν οι 108 και οι 21 ήταν απόντες. Στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας εξετάσεις έδωσαν 49 υποψήφιοι από τους 58 και στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας 59 υποψήφιοι από τους 71.

Την Παρασκευή 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ανθρωπιστικών σπουδών θα δώσουν Λατινικά, των θετικών σπουδών Χημεία και των σπουδών οικονομίας και πληροφορικής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Οι εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ ολοκληρώνονται την Τρίτη 19 Ιουνίου με το μάθημα της Βιολογίας Γενικής Παιδείας και Βιολογίας για τους υποψηφίους των θετικών σπουδών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου