ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη 46χρονης για θανατηφόρο τροχαίο στην Ιάσονος

καταδίκη-46χρονης-για-θανατηφόρο-τροχα-818624

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 46χρονη Βολιώτισσα, για τροχαίο που είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2016 στην Ιάσονος. Στο τροχαίο είχε τραυματιστεί σοβαρά 61χρονος που νοσηλεύτηκε για τρεις μήνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του «Αχιλλοπούλειου», έλαβε εξιτήριο, αλλά συνέχιζε να έχει προβλήματα με την υγεία του. Κατέληξε πέντε μήνες μετά το τροχαίο σε Νοσοκομείο στη Λάρισα.

Ενοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την 46χρονη. Προεδρείο και εισαγγελέας διαφώνησαν ως προς την ενοχή, με τον δεύτερο να προτείνει τη μετατροπή της κατηγορίας σε απλή σωματική βλάβη. Το δικαστήριο επέμεινε στην αρχική κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και επέβαλε στην κατηγορούμενη ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Το τροχαίο είχε σημειωθεί στη συμβολή των οδών Ιάσονος και Ιωλκού, στις 16 Αυγούστου 2016. Η 46χρονη οδηγούσε το ΙΧ αυτοκίνητό της κινούμενη επί της Ιάσονος. Φαίνεται ότι δεν πρόσεξε τον κόκκινο σηματοδότη και περνώντας από τη διασταύρωση παρέσυρε και χτύπησε 61χρονο που οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο.

Η 46χρονη παραδέχθηκε την ενοχή της. Υποστήριξε ωστόσο ότι ο θάνατος του 61χρονου δεν οφειλόταν στο τροχαίο.

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν η χήρα του 61χρονου και ένας φίλος του, αλλά και γιατρός της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου. Η τελευταία, στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι ο 61χρονος είχε νοσηλευτεί επί τρεις μήνες στη ΜΕΘ, αλλά όταν πήρε εξιτήριο είχαν αποκατασταθεί οι βλάβες που είχαν προκληθεί από το τροχαίο.

Το περιβάλλον του 61χρονου ωστόσο ανέφερε ότι ο αγώνας για την υγεία του συνεχίστηκε και μετά το εξιτήριο από τη ΜΕΘ Βόλου. Βρισκόταν σε Κέντρο Αποκατάστασης στη Λάρισα και σε κάποια στιγμή κρίθηκε και πάλι αναγκαία η εισαγωγή του σε νοσοκομείο. Νοσηλεύτηκε στη Λάρισα όπου και άφησε την τελευταία του πνοή, πέντε μήνες μετά το τροχαίο, ανήμερα των Χριστουγέννων του 2016.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου