Το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις

το-νόμισμα-έχει-πάντα-δύο-όψεις-292456

Απίστευτες σκηνές στην εφορία Βόλου την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι. Ενας άντρας, «ορμούσε» μέσα στο κτίριο και κατευθυνόταν οργισμένος στο γραφείο του διευθυντή, με πιτζάμες, παντόφλες και καθετήρα!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι φωνές του που ακούγονταν μέσα από το γραφείο του διευθυντή, προκάλεσαν αναστάτωση στους υπαλλήλους που έτρεξαν να δουν τι έχει συμβεί. Κλήθηκε μάλιστα αστυνομία, με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ να τον απομακρύνουν από το κτίριο αφού φρόντισαν να τον ηρεμήσουν.

Εκείνη την ώρα η εφορία «βούλιαζε» από συναλλασσόμενους, που έκπληκτοι παρακολουθούσαν τις σκηνές που εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια τους.

Κι όμως πρωταγωνιστής στο επεισόδιο της εφορίας θα μπορούσε να είναι ο κάθε ένας πολίτης, που ενδεχομένως δεν είχε άλλη λύση στο πρόβλημά του.

Ποιος μπορεί να ξέρει σε τι αδιέξοδο είχε περιέλθει ο 40χρονος, που προφανώς δεν πήγε στην εφορία απλώς και μόνο για να κάνει… σκηνικό. Κανείς δεν γνωρίζει την οικονομική κατάσταση αυτού του ανθρώπου, αν θα έχανε κάποια προθεσμία ή ρύθμιση που πιθανότατα να μην μπορούσε στη συνέχεια να καλύψει οικονομικά. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν προσπάθησε πριν το επεισόδιο να βρει λύση στο πρόβλημά του και βρήκε… τοίχο. Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι αν βρισκόταν στη θέση του και ο χρόνος τελείωνε δεν θα τα μάζευε απ’ όπου κι αν βρισκόταν – ο συγκεκριμένος προφανώς νοσηλευόταν για πρόβλημα υγείας- για να διεκδικήσει επί τόπου λύση στο πρόβλημά του.

Δεν θέλει πολύ, στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί, να «απασφαλίσει» κάποιος.

Παρόμοια περιστατικά αποτελούν δυστυχώς, μέρος της καθημερινότητας για τους υπαλλήλους της εφορίας Βόλου, που άλλοτε έχουν να αντιμετωπίσουν πιο ήπιες και άλλοτε πιο ακραίες αντιδράσεις. Και δυστυχώς, απλοί υπάλληλοι που καλούνται να εφαρμόσουν το γράμμα του Νόμου, γίνονται κυματοθραύστες, και παράλληλα και οι ίδιοι θύματα μιας κατάστασης

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου