Με τη δική μου ματιά

με-τη-δική-μου-ματιά-318638

Γράφει η Ελένη Χάνου

Προσκλητήριο σε όλη την πόλη να στηρίξει το όραμά της για τη δημιουργία «Πανεπιστημιούπολης» στη συνοικία των Παλαιών απευθύνει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η δημιουργία μιας κοινωνικής «γροθιάς» είναι η απάντηση του ιδρύματος απέναντι σε αντιεξουσιαστές που αντιδρούν σε αυτό το όραμα, θέτοντας σε κίνδυνο μια μεγάλη επένδυση που όχι μόνο θα οδηγήσει το πανεπιστήμιο βήματα μπροστά, αλλά θα μεταμορφώσει μια ολόκληρη συνοικία και θα δώσει εργασία και οικονομικά οφέλη στην πόλη.

Το σύνολο των φορέων του Βόλου και ευρύτερα της Μαγνησίας, καλείται να κάνει και δική του υπόθεση, ένα έργο που αφορά στο μέλλον και στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αλλωστε το ίδρυμα, δεν είναι κάτι ξεκομμένο από την κοινωνία. Είναι κομμάτι της. Σε αυτό φοιτούν εκατοντάδες Βολιωτάκια, χάρη σε αυτό και τους φοιτητές που έρχονται από άλλες πόλεις, κινείται η τοπική κτηματαγορά, ενισχύεται η τοπική οικονομία, παίρνει ζωή ο τόπος.

Η εφαρμογή του Νόμου και μόνο, δεν αρκεί για να σταματήσουν τα επεισόδια και οι απειλές και να μπορέσει να γίνει το έργο. Οι μηνύσεις στην κατάθεση των οποίων προχώρησε η σύγκλητος μέσα στην εβδομάδα για καταπάτηση χώρων του πανεπιστημίου και για τις απειλές κατά της ζωής και περιουσίας που δέχονται μέλη της διοίκησής του, ήταν μία αντίδραση.

Το στοίχημα όμως είναι να υπάρξει ένα «μέτωπο» υπέρ του έργου και απέναντι σε όσους απεργάζονται την ματαίωσή του. Να δείξει η πόλη ότι θέλει κι εκείνη το έργο, θέλει την πρόοδο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, των ίδιων των παιδιών της, αλλά και την ενίσχυση της οικονομίας της.

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, απλώνει το χέρι στην κοινωνία… Το επόμενο βήμα είναι η ίδια η κοινωνία να δώσει κι αυτή το χέρι: δήμος, περιφέρεια, εκπρόσωποι φορέων, εκπαιδευτικοί, οι ίδιοι οι φοιτητές, επαγγελματίες, γονείς, μαθητές.

Κι ας είναι αυτή, έστω και υπό αντίξοες συνθήκες, η αρχή μιας στενότερης συνεργασίας του πανεπιστημίου και της πόλης…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου