Με τη δική μου ματιά

με-τη-δική-μου-ματιά-621904

Γράφει η Ελένη Χάνου

Εμοιαζε με ηρεμία πριν την καταιγίδα… Το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο στο Βόλο, μία ημέρα πριν ξεκινήσουν συλλήψεις του αιρετού δημάρχου και δημοσιογράφων, ξεχώρισε ανάμεσα στις συνεδριάσεις των τελευταίων δυόμισι ετών.

Παρόντες άπαντες σχεδόν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και των μειοψηφιών. Κι όμως έλειψαν οι γνωστές αντιπαραθέσεις, και μάλιστα σε έντονους τόνους, καταγγελίες, αποχωρήσεις που έχουμε συνηθίσει τα δύο τελευταία χρόνια.

Αν εξαιρεθεί το ζήτημα της μεταστέγασης του 35ου νηπιαγωγείου, για το οποίο η ένταση περιορίστηκε μεταξύ ενός ανεξάρτητου και της αντιδημάρχου παιδείας, με την πρόταση της δημοτικής αρχής να ψηφίζεται από τις δημοτικές παρατάξεις, κατά τ’ άλλα η συνεδρίαση ήταν… υποτονική.

Προκλήσεις υπήρχαν από στελέχη της δημοτικής αρχής: για «γαϊτανάκι καταγγελιών», για «πιέσεις που ασκήθηκαν και ασκούνται προς κέντρα λήψης αποφάσεων για συγκεκριμένες αποφάσεις», για τις δαπάνες για τα πυροτεχνήματα που δεν ψήφισαν οι αντιπολιτεύσεις γιατί «δεν τους άρεσαν» όπως σχολίαζαν στελέχη της πλειοψηφίας, για τα τέλη της ΔΕΥΑΜΒ, για «τις κουκούλες», για «τις καταγγελίες στην Ασφάλεια».

Κι όμως, ούτε το γάντι «σήκωσαν», ούτε απάντησαν στις βολές, ούτε αντέδρασαν. Τοποθετήσεις σε ήπιους τόνους από την αντιπολίτευση, με ολιγόλεπτες παρεμβάσεις, χωρίς φωνές, χωρίς επεισόδια… χωρίς μικρόφωνα να κλείνουν.

Και με αρκετές ομόφωνες αποφάσεις. Η συνεδρίαση κύλησε ήρεμα. Τόσο ήρεμα που όσοι παρακολουθούν τις συνεδριάσεις, απορούσαν για το επίπεδο…

Κι ήταν από τις σπάνιες φορές που αν και σε πλήρη απαρτία το δημοτικό συμβούλιο, η συνεδρίαση δεν απασχόλησε πρωτοσέλιδα εφημερίδων…

Λίγες ώρες αργότερα, η σύγκρουση μειοψηφιών με τη δημοτική αρχή θα φιλοξενούνταν σε άλλους χώρους. Στις σελίδες των εφημερίδων, με εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να καταφέρονται κατά της δημοτικής αρχής με φόντο συλλήψεις του αιρετού δημάρχου και δημοσιογράφων.

Ηταν αυτό που λέμε ηρεμία πριν την καταιγίδα… Μια καταιγίδα που δεν ξέρουμε ποιοι «μετεωρολόγοι» πρόβλεψαν και περίμεναν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου