ΤΟΠΙΚΑ

Σε λύση και εκκαθάριση τα Σφαγεία Βόλου

σε-λύση-και-εκκαθάριση-τα-σφαγεία-βόλο-822981

Σε λύση και εκκαθάριση μπαίνει η Σφαγεία Βόλου Α.Ε. όπως αποφάσισε στην προχθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Βόλου. Ο πρόεδρος της εταιρείας Χρήστος Στεφόπουλος, υπογράμμισε ότι τα Σφαγεία δεν θα σταματήσουν να λειτουργούν. Οι εγκαταστάσεις των σφαγείων επιστρέφουν στο δήμο Βόλου μετά τη λύση της εταιρείας και ο ιδιώτης που έχει ενοικιάσει το χώρο θα κληθεί να υπογράψει σύμβαση με το δήμο.

Η απόφαση για τη λύση και εκκαθάριση των σφαγείων λήφθηκε τον περασμένο Απρίλιο στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, μετά το αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την αποπληρωμή οφειλών προς τρίτους.

Στις αρχές του 2015, η Σφαγεία Βόλου Α.Ε., μεγαλομέτοχος της οποίας είναι ο δήμος Βόλου, ενώ συμμετέχουν με μετοχές ο δήμος Ρήγα Φεραίου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, είχε ζητήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 260.000 ευρώ. Από το σύνολο του ποσού προβλεπόταν η αποπληρωμή χρεών προς ΙΚΑ και Εφορία, ύψους 165.000 ευρώ, ενώ περίπου 100.000 ευρώ θα επενδύονταν για τη δημιουργία παρασκευαστηρίου – τυποποιητηρίου, που σύμφωνα με τους στόχους της εταιρείας, θα ανέβαζε και τα έσοδά της από ενοίκια.

Η απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο κρίθηκε παράνομη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς εκλήφθηκε ως ταμειακή διευκόλυνση, για να εκπληρώσει οικονομικές υποχρεώσεις.

Η εταιρεία δεν μπορούσε να προχωρήσει σε ρύθμιση οφειλών, καθώς οι μηνιαίες δόσεις θα είναι μεγαλύτερες από το μοναδικό έσοδο που διαθέτει και είναι το ενοίκιο ύψους 1.000 ευρώ.

Μπροστά στο αδιέξοδο αποφασίστηκε η λύση και εκκαθάριση της εταιρείας, σύμφωνα όμως με τον κ. Στεφόπουλο, από την εξέλιξη δεν υπάρχει ο κίνδυνος να κλείσουν τα σφαγεία. Ο ιδιώτης που έχει συμβόλαιο 20ετούς διάρκειας, θα κληθεί να υπογράψει σύμβαση με το δήμο Βόλου.

Κι αυτό γιατί σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου, οι εγκαταστάσεις στα σφαγεία επιστρέφουν στο δήμο εάν λυθεί η εταιρεία.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου