ΤΟΠΙΚΑ

800 πολίτες παρέλαβαν τρόφιμα

800-πολίτες-παρέλαβαν-τρόφιμα-823807

Σαν καλοκουρδισμένο ρολόι δούλεψε χθες το σύστημα διανομής τροφίμων στους δικαιούχους του επισιτιστικού προγράμματος από την αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του δήμου Βόλου. Εικόνες με ουρές ανθρώπων να περιμένουν κάτω από τον ήλιο για να πάρουν τρόφιμα και χρηστικά είδη δεν καταγράφηκαν αυτή τη φορά. Περίπου 800 άτομα εξυπηρετήθηκαν χθες χωρίς να χρειαστεί να περιμένουν στη ζέστη…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οπως είχε ανακοινώσει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Τάσος Μπατζιάκας, οι δικαιούχοι είχαν ειδοποιηθεί τηλεφωνικώς για να προσέρχονται σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, ώστε να μη δημιουργούνται ουρές στο κτίριο πίσω από το κοινωνικό παντοπωλείο όπου γίνεται η διανομή των ειδών του επισιτιστικού προγράμματος.

Οι δικαιούχοι συνεργάστηκαν κι έτσι, κανείς δεν ταλαιπωρήθηκε. Προσέρχονταν στο σημείο της διανομής και προσκομίζοντας τα στοιχεία τους έπαιρναν τα είδη που δικαιούνταν και έφευγαν.

Περίπου 160 άτομα εξυπηρετούνταν ανά ώρα από τους 20 υπαλλήλους που φρόντιζαν για τον έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων και τη διανομή των τροφίμων και χρηστικών ειδών. Στη διανομή συνέβαλλαν υπάλληλοι της διεύθυνσης κοινωνικής μέριμνας, ΚΑΠΗ, διεύθυνσης υγείας, ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ, εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

Στο χώρο είχαν τοποθετηθεί και ομπρέλες σε περίπτωση που κάποιοι δικαιούχοι χρειάζονταν να περιμένουν για λίγη ώρα μέχρι να εξυπηρετηθούν.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) δεν είχαμε ούτε ουρές ούτε ταλαιπωρία. Οι εργαζόμενοι δούλεψαν για να εφαρμόσουν το καλύτερο δυνατό σύστημα κι έτσι χθες οι δικαιούχοι εξυπηρετήθηκαν χωρίς να ταλαιπωρηθούν», σχολίασε ο κ. Μπατζιάκας.

Η διανομή θα συνεχιστεί σήμερα, Πέμπτη και αύριο Παρασκευή 1η Ιουλίου, από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Οι ωφελούμενοι για να παραλάβουν τα είδη θα πρέπει να έχουν την αστυνομική τους ταυτότητα και τον αριθμό αίτησης και σε περίπτωση που κωλύονται οποιοσδήποτε άλλος αντί για αυτούς επιδεικνύοντας την αίτηση και εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής τους.

Διανέμονται τα είδη: μωρομάντηλα και γάλα εβαπορέ για παιδιά, σκόνη πλυντηρίου, υγρό γενικής χρήσης, λάδι, γάλα εβαπορέ, μακαρόνια, πελτές, φακές και ζάχαρη.

Το φθινόπωρο

η επόμενη διανομή

Η διανομή που ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή είναι η τελευταία για το 2015. Στη συνέχεια τις προκηρύξεις για τους διαγωνισμούς των ειδών του επισιτιστικού αναλαμβάνει ο ίδιος ο δήμος.

Εκτιμάται ότι η πρώτη για το 2016 διανομή θα γίνει το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.

Πουλούσε παγωμένο νερό

Η εμπειρία προηγούμενων διανομών, με πολίτες να συνωστίζονται στις ουρές περιμένοντας ώρες κάτω από τον ήλιο για να πάρουν τις σακούλες με τα τρόφιμα που δικαιούνται έδωσε έδαφος… εμπορικής δραστηριότητας.

Χθες, η μία ομπρέλα που είχε στηθεί στο προαύλιο του κτιρίου προκειμένου να προστατεύονται από τον ήλιο πολίτες που περίμεναν να έρθει η σειρά τους, καταλήφθηκε από πλανόδιο.

Εστησε πρόχειρα δύο φορητά ψυγεία και πουλούσε «παγωμένο νερό» προς 0,50 ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου