ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά η απομάκρυνση των πεσσών ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ο. ΒΟΛΟΥ – ΜΙΚΡΟΘΗΒΩΝ

ξεκινά-η-απομάκρυνση-των-πεσσών-απο-τη-824875

Στα προβλήματα καθαριότητας και οδικής ασφάλειας στις Αλυκές αναφέρθηκαν οι κάτοικοι στη γενική τους συνέλευση

Ξεκινά μέσα στις επόμενες ημέρες η απομάκρυνση του ανατολικού πεσσού από το οδόστρωμα της εθνική οδού Βόλου – Μικροθηβών από τη θέση «Αϊβαλιώτικα». Μετά από 20 χρόνια αγώνων των κατοίκων των Νέων Παγασών και της τοπικής κοινωνίας, το οδόστρωμα απελευθερώνεται από τον ένα πεσσό. Ο δρόμος θα καταστεί πιο φαρδύς στο συγκεκριμένο σημείο, όπου στένευε απότομα με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί δεκάδες τροχαία ατυχήματα, εκ των οποίων και κάποια θανατηφόρα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την ενημέρωση για την έναρξη των εργασιών απομάκρυνσης του ανατολικού πεσσού, είχε ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών, Κώστας Βιδανόπουλος από τη δημοτική αρχή Βόλου, που ήδη έχει υπογράψει σύμβαση για την απομάκρυνση των «δοντιών» του ρωμαϊκού υδραγωγείου.

Με υπουργική απόφαση που υπογράφηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2016 και η οποία κοινοποιήθηκε στο γραφείο της αντιδημάρχου Πολιτισμού του δήμου Βόλου, εγκρίθηκε η μελέτη κυκλοφοριακών επιπτώσεων από την ύπαρξη των «δοντιών» του ρωμαϊκού υδραγωγείου εκατέρωθεν του εθνικού δρόμου.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση, εγκρίνεται η απομάκρυνση του ανατολικού πεσσού, εκείνου που βρίσκεται στην πλευρά του ρεύματος εισόδου προς το Βόλο και η τοποθέτησή του σε άλλο σημείο που θα καθορισθεί από την Αρχαιολογική υπηρεσία. Παράλληλα, δίνονται οι λεπτομέρειες για τις μελέτες που πρέπει να γίνουν, από ειδικευμένο μηχανικό, για την ασφαλή απομάκρυνση και τοποθέτηση του πεσσού στο νέο σημείο.

Για τη θετική εξέλιξη, ο κ. Βιδανόπουλος ενημέρωσε τους κατοίκους των Αλυκών στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του συλλόγου. Αποφασίστηκε μάλιστα, ο σύλλογος να απευθυνθεί στο υπουργείο Πολιτισμού για την άμεση λειτουργία του αρχαίου θεάτρου Δημητριάδος με τη φιλοξενία παραστάσεων.

Προβλήματα

Στην ίδια συνεδρίαση, ο Σύλλογος έθεσε και ζήτημα καθαριότητας της συνοικίας.

Μέλη του Συλλόγου ανέλαβαν το προηγούμενο διάστημα να καταγράψουν τις θέσεις και τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων στην περιοχή, που έχουν γεμίσει χόρτα και σκουπίδια και εκτός από εστίες μόλυνσης αποτελούν και επικίνδυνες εστίες για την εκδήλωση πυρκαγιών. Τα στοιχεία παρέδωσαν στην αντιδήμαρχο Καθαριότητας Βιολέτα Καντόλα. «Εάν σε διάστημα 10- 15 ημερών οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες δεν προχωρήσουν στον καθαρισμό των οικοπέδων τους, θα πρέπει να αναλάβει η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και να χρεώσει τα έξοδα στους ιδιοκτήτες», ανέφερε ο κ. Βιδανόπουλος.

Παράλληλα οι κάτοικοι ξεκινούν σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή νέα επιχείρηση καθαρισμού του παραλιακού μετώπου από το Μιμίκο μέχρι τα Πευκάκια, προκειμένου να απαλλάξουν τις ακτές από τα σκουπίδια που άφησαν πίσω τους ασυνείδητοι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος. «Είχαμε προχωρήσει σε καθαρισμό και δυστυχώς πάλι η περιοχή γέμισε από σακούλες με αποφάγια,, πλαστικά μπουκάλια από νερό και πλαστικά από κεφέ», σημείωσε ο κ. Βιδανόπουλος.

Τέλος, τέθηκε και το ζήτημα του πεζοδρόμου της Λεμάν, στον οποίο εισέρχονται δίκυκλα που κυκλοφορούν με μεγάλες ταχύτητες. «Η κατάσταση στον πεζόδρομο είναι πλέον επικίνδυνη τόσο για τα μικρά παιδιά που παίζουν στον πεζόδρομο, όσο και για πολίτες που κάνουν τις βόλτες τους», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου. Μάλιστα για το θέμα, ο σύλλογος παρενέβη χθες στο τμήμα τροχαίας Βόλου, ζητώντας αυστηρή αστυνόμευση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου