ΤΟΠΙΚΑ

Ρημάζουν τα παρτέρια στο Βόλο

ρημάζουν-τα-παρτέρια-στο-βόλο-826651

Οι ελιές – νάνοι, τα κυκλάμινα το χειμώνα και οι σαρδέλες αυτή την περίοδο, που είναι φυτεμένες στα γραμμικά παρτέρια που δημιούργησε ο δήμος Βόλου κατά μήκος της Ιάσονος και της Δημητριάδος, έχουν γίνει στόχος… Επιτήδειοι τα κλέβουν για να τα μεταφυτέψουν στα παρτέρια στις αυλές τους ή σε γλάστρες στα μπαλκόνια τους, αφήνοντας στα παρτέρια της πόλης… τρύπες μέσα στο χώμα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι κλοπές των λουλουδιών από τα παρτέρια της πόλης, έχουν γίνει μάστιγα για τη διεύθυνση πρασίνου. Σε καθημερινή βάση, υπάλληλοι της υπηρεσίας, ελέγχουν τα παρτέρια και καθημερινά εντοπίζουν και νέα κενά στις θέσεις όπου ήταν φυτεμένα καλλωπιστικά λουλούδια.

Οι κλοπές ξεκίνησαν από τον περασμένο Δεκέμβριο και είναι συστηματικές και αδιάκριτες. Κλέβουν τις ελιές – νάνους, τα κυκλάμινα που ήταν φυτεμένα το χειμώνα και αυτή την περίοδο τις σαρδέλες. «Δεν υπάρχουν διακρίσεις», αναφέρει ο Διευθυντής Πρασίνου του δήμου Βόλου, κ. Δημήτρης Αντωνιάδης, επισημαίνοντας ότι τελευταίως άρχισαν να κλέβουν μέχρι και τα βότσαλα που τοποθετήθηκαν στα παρτέρια.

Από την υπηρεσία, τα παρτέρια στρώθηκαν με βότσαλα, προκειμένου να προστατεύονται τόσο τα φυτά όσο και τα ποτιστικά συστήματα από αναμμένα τσιγάρα που πετούν ασυνείδητοι, με αποτέλεσμα να παίρνουν φωτιά και να καταστρέφονται. Τρία απανωτά περιστατικά με παρτέρια που… κάπνιζαν είχαν καταγραφεί τον προηγούμενο μήνα.

«Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Είναι μεγάλη πληγή για την υπηρεσία οι κλοπές», αναφέρει ο κ. Αντωνιάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνεργεία της υπηρεσίας πρασίνου προχωρούν συνεχώς σε νέες φυτεύσεις από τη στιγμή που εντοπιστούν τα κενά, οι κλοπές όμως συνεχίζονται. «Βρίσκουμε συνέχεια τρύπες. Μόλις βάζουμε καινούρια φυτά πάνε και τα κλέβουν. Και δεν έχουμε πάντα διαθεσιμότητα. Είναι η παιδεία που έχουμε. Εχουν ρημάξει τα πάντα», σχολίασε ο κ. Αντωνιάδης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου