ΤΟΠΙΚΑ

Αναζητούνται εκπαιδευτικοί για το Καλλιτεχνικό Σχολείο Βόλου

αναζητούνται-εκπαιδευτικοί-για-το-κα-827144

Eνα ακόμη βήμα γίνεται για τη λειτουργία από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, του υπό ίδρυση Καλλιτεχνικού Σχολείου στο Βόλο, που θα είναι το τέταρτο σε όλη τη χώρα.

Το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από την αντιδήμαρχο παιδείας και πολιτισμού Βόλου, Γεωργία Τοκαλή – Μποντού, λίστα εκπαιδευτικών ανά ειδικότητα που απαιτούνται για την έναρξη του σχολείου αλλά και πόσες και ποιες θέσεις μπορούν να καλυφθούν από το υπάρχον εκπαιδευτικό δυναμικό στη Μαγνησία.

Με έγγραφό της η κ. Τοκαλή – Μποντού, απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εκπαιδευτικοί που θα μπορούσαν να συμπληρώσουν ωράριο διδασκαλίας στο Καλλιτεχνικό Σχολείο και αναμένει απάντηση.

Ηδη αυτές τις ημέρες, στη Δευτεροβάθμια καταγράφονται τα κενά και τα πλεονάσματα που υπάρχουν, προκειμένου η κατάσταση με τις ανάγκες του νομού να παραδοθεί στο υπουργείο Παιδείας.

Για τη φοίτηση στο Καλλιτεχνικό Σχολείο από το νέο σχολικό έτος έχουν ήδη καταθέσει τις αιτήσεις τους 106 μαθητές, υπάρχει δηλαδή δεδομένο ενδιαφέρον από τη μαθητική κοινότητα να στελεχώσει την πρώτη τάξη της νέας εκπαιδευτικής δομής.

Το Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Βόλου πρόκειται να λειτουργήσει στο πολιτιστικό- αθλητικό κέντρο Κάραγατς του δήμου. Θα λειτουργήσει με τρία τμήματα: χορού, θεάτρου – κινηματογράφου, εικαστικών τεχνών.

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Βόλου θα είναι το τέταρτο που θα λειτουργήσει σε όλη τη χώρα (μετά την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης) και σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, κ. Τοκαλή – Μποντού, θα συμβάλλει στη μύηση των μαθητών σε διάφορες μορφές τέχνης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι από το σχολείο θα αποφοιτήσουν χορευτές, ηθοποιοί.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου