ΤΟΠΙΚΑ

Επιστροφή στις τάξεις για 200 λιλιπούτειους μαθηματικούς

επιστροφή-στις-τάξεις-για-200-λιλιπούτει-827274

Στο σχολείο επέστρεψαν χθες 200 λιλιπούτειοι μαθηματικοί του νομού, προκειμένου να παρακολουθήσουν μαθήματα, στο πλαίσιο του καλοκαιρινού μαθηματικού σχολείου από το παράρτημα Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Πρόκειται για τους πιο υψηλόβαθμους μαθητές της Μαγνησίας που διακρίθηκαν στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» και οι οποίοι βραβεύτηκαν στις αρχές Ιουνίου, σε ειδική εκδήλωση, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.

Οι αριστούχοι του νομού, χθες ζωντάνεψαν με την παρουσία τους το 14ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, όπου θα διεξαχθούν τα μαθήματα του καλοκαιρινού σχολείου μαθηματικών.

Το πρωί τελέστηκε ο αγιασμός στο σχολικό προαύλιο, στη συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε τμήματα και παρακολούθησαν τα πρώτα μαθήματα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του παραρτήματος Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, Πέτρο Νικολουδάκη, είναι η έκτη συνεχόμενη χρονιά που γίνεται το καλοκαιρινό σχολείο μαθηματικών. Φέτος, θα διδάξουν περίπου 50 μαθηματικοί, ενώ τα μαθήματα κρύβουν και καινοτομίες. Θα διδάξουν και πανεπιστημιακοί καθηγητές, ενώ τους μαθητές θα φέρουν σε επαφή με την αστρονομία, μέλη της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος Βόλου.

Σε όλους τους μαθητές δόθηκε -προσφορά του δήμου Βόλου- από ένας φάκελος με γεωμετρικά όργανα, τετράδια, στυλό, μολύβια και γομολάστιχες, αλλά και την πνευματική δουλειά των μαθηματικών.

Το σχολείο θα γίνει τις ημέρες, 23, 24, 27 και 28 Ιουνίου, διάστημα στο οποίο οι λιλιπούτειοι Αϊνστάιν θα επιχειρήσουν να ανέβουν επίπεδο στα μαθηματικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχολείο παρακολουθούν παιδιά απ’ όλο το νομό, που θα μετακινούνται καθημερινά προς το Βόλο. Από το δήμο Αλμυρού, έχει μισθωθεί μικρό πούλμαν που θα μεταφέρει καθημερινά τους μαθητές στο Βόλο και θα τους επιστρέφει στο σπίτι τους.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου