ΤΟΠΙΚΑ

Με πόρους του Δήμου η ολοκλήρωση του πάρκινγκ της Φιλελλήνων

με-πόρους-του-δήμου-η-ολοκλήρωση-του-πά-827508

Τη δυνατότητα να ολοκληρώσει ο ίδιος ο δήμος Βόλου το πάρκινγκ της Φιλελλήνων και να το παραδώσει προς χρήση στην πόλη, εξετάζει η δημοτική αρχή.

Χθες, σε έκτακτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής επικυρώθηκε το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για το έργο. Ο διαγωνισμός απέβη άκαρπος και πλέον είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα: είτε θα γίνει νέος διαγωνισμός για να βρεθεί ο ιδιώτης που θα αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου, προϋπολογισμού 1.951.219,51 ευρώ είτε ο δήμος θα αναλάβει από τα ταμεία του την αποπεράτωση του πολυώροφου πάρκινγκ. Στο δεύτερο ενδεχόμενο είχε αναφερθεί σε συνέντευξη που παραχώρησε στον κυριακάτικο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο αιρετός δήμαρχος Βόλου και επικεφαλής της παράταξης Νέα Εποχή, Νέα Δυναμική Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος είχε υπογραμμίσει ότι στόχος της δημοτικής αρχής είναι η παράδοση του έργου έως τέλος του 2019.

Ηδη με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, έγινε η εκκαθάριση του πολύπαθου έργου, ύψους 3,9 εκατ. ευρώ και μπήκαν οι βάσεις για την ολοκλήρωση και εκμετάλλευσή του.

Η εγκεκριμένη μελέτη προβλέπει την κατασκευή του πολυώροφου σταθμού αυτοκινήτων, ο οποίος αποτελείται από ισόγειο, έξι ορόφους, δώμα και επτά υπόγεια. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί ποσοστό εργασιών άνω του 65% και το υπόλοιπο του έργου που μόλις ολοκληρωθεί αναμένεται να ανακουφίσει το πρόβλημα στάθμευσης στην πόλη.

Το παζάρι

Στην ίδια συνεδρίαση επικυρώθηκε και το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το λούνα παρκ που θα λειτουργήσει στο παζάρι Βόλου.

Αναδείχθηκε πλειοδότης που πρόσφερε 42.500 ευρώ για το λούνα παρκ. Στην ψηφοφορία οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών, Μ. Πατσιαντάς και Απ. Νάνος, ψήφισαν λευκό.

Η εμποροπανήγυρη θα διεξαχθεί φέτος νωρίτερα, λόγω αθλητικών διοργανώσεων που θα φιλοξενήσει ο Βόλος το επόμενο διάστημα. Θα γίνει το επταήμερο 4 έως 11 Ιουλίου, στην περιοχή απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Η διαφορά έγκειται στη χωροθέτηση του εμπορικού τμήματος που θα πάει στη θέση του λούνα παρκ και το αντίστροφο, το λούνα παρκ θα χωροθετηθεί στο σημείο που πέρυσι λειτουργούσε το εμπορικό τμήμα, ενώ οι παραδοσιακοί χαλβάδες και λουκουμάδες θα στηθούν απέναντι από τις ψησταριές.

Τη φύλαξη του χώρου θα αναλάβει η Δημοτική Αστυνομία. Θα επιβλέπουν τον χώρο ώστε να μην καταλαμβάνονται οι θέσεις αυθαίρετα από τους εκθέτες.

Τα περίπτερα της εμποροπανήγυρης ανέρχονται σε 332 συμπεριλαμβανομένων 20 θέσεων για την εγκατάσταση και λειτουργία επιχειρήσεων λουκουμάδων, χαλβάδων.

Προβλέπονται επίσης 12 θέσεις για την εγκατάσταση ψησταριών. Ο χώρος της κάθε ψησταριάς (θέση και χώρος ανάπτυξης συγκεκριμένου αριθμού τραπεζοκαθισμάτων, σύμφωνα με το σχέδιο της τεχνικής υπηρεσίας) είναι αυστηρά καθορισμένος.

Ακόμη θα χορηγηθούν -κατά την κρίση της Επιτροπής Εμποροπανήγυρης- μέχρι 15 άδειες – θέσεις σε μικροπωλητές για την πώληση παραδοσιακών ειδών στις εισόδους της εμποροπανήγυρης. Ως παραδοσιακά είδη θεωρούνται το καλαμπόκι, το κάστανο, τα τυποποιημένα μαντολάτο και παστέλι, το «μαλλί της γριάς» κ.λπ.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου