ΤΟΠΙΚΑ

«Στερεύουν» οι κοινόχρηστες βρύσες

στερεύουν-οι-κοινόχρηστες-βρύσες-827876

Στερεύουν… οι κοινόχρηστες βρύσες στις περιφερειακές ενότητες Βόλου. Οι παροχές νερού κλείνουν, προκειμένου να μη χύνεται άσκοπα νερό και προκειμένου να υπάρξει εξοικονόμηση του πολύτιμου αγαθού για τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την περασμένη Παρασκευή, το κλείσιμο των κοινόχρηστων βρυσών στην Πορταριά, ξεσήκωσε σωρεία αντιδράσεων. Η ΔΕΥΑΜΒ, λόγω καύσωνα αλλά και τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, άνοιξε ξανά τις παροχές λίγες ώρες αργότερα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Απ. Γαλάτη, τις αμέσως επόμενες ημέρες, συνεργεία της επιχείρησης πρόκειται να κλείσουν τις κοινόχρηστες βρύσες στις περιφερειακές ενότητες.

Θα προηγηθεί ανακοίνωση για την ενημέρωση των δημοτών. Ηδη πάντως η ΔΕΥΑΜΒ είναι σε συνεννόηση με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και κατοίκους.

«Στόχος μας είναι η εξοικονόμηση νερού για τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες που έρχονται», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Απ. Γαλάτης.

Ηδη η κατανάλωση νερού έχει αυξηθεί λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν. Αντιθέτως, τα υδατικά αποθέματα περιορίζονται από τη στιγμή μάλιστα που ο χειμώνας που πέρασε ήταν ήπιος.

Πέρυσι, από τη ΔΕΥΑΜΒ είχε εφαρμοστεί το μέτρο της μείωσης της πίεσης στο δίκτυο του νερού, προκειμένου να περιοριστεί η κατανάλωση. Είχε όμως αντίκτυπο στους τελευταίους ορόφους των πολυκατοικιών που λόγω χαμηλής πίεσης, το νερό δεν έφθανε μέχρι τις βρύσες των νοικοκυριών.

Φέτος, για να υπάρξει εξοικονόμηση, η ΔΕΥΑΜΒ κλείνει τις κοινόχρηστες βρύσες, όπου καταγράφονται υψηλές καταναλώσεις. Εχει παρατηρηθεί το φαινόμενο πολίτες -π.χ. στη Ν. Ιωνία- να πλένουν ακόμη και τα αυτοκίνητά τους με νερό από κοινόχρηστες βρύσες ή να τις αφήνουν ανοιχτές και το νερό να τρέχει άσκοπα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου