ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησε η ΕΔΕ για το ταμειακό έλλειμμα στο δήμο Βόλου

ξεκίνησε-η-εδε-για-το-ταμειακό-έλλειμμ-828030

Κλήσεις να καταθέσουν έλαβαν ο αντιδήμαρχος οικονομικών και η διευθύντρια της υπηρεσίας

Ξεκίνησε η Ενορκη Διοικητική Εξέταση που διέταξε ο εκτελών χρέη δημάρχου Βόλου, Θάνος Θεοδώρου για το έλλειμμα ύψους 270.000 ευρώ που διαπιστώθηκε στα δημοτικά ταμεία.

Κλήσεις να καταθέσουν έχουν λάβει για τις 24 Ιουνίου μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος οικονομικών Δημήτρης Πέγιος και η διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας, Βάσω Παπαδανιήλ. Η υπόθεση με το έλλειμμα στα δημοτικά ταμεία προ δεκαπενθημέρου, τέθηκε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, από τον εκτελούντα χρέη δημάρχου, Θάνο Θεοδώρου. Λίγες ημέρες νωρίτερα, ήταν ο ίδιος που προχώρησε σε αιφνιδιαστικό έλεγχο και ανακάλυψε το έλλειμμα στα ταμεία, μετά από ενδείξεις που επικαλέστηκαν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Πέγιος και η διευθύντρια οικονομικών υπηρεσιών, Βάσω Παπαδανιήλ. Δύο υπάλληλοι φέρονται ως υπεύθυνοι για το έλλειμμα στα ταμεία και έχουν ήδη μετακινηθεί σε άλλα πόστα.

Ο πρώην ταμίας φέρεται να καταχράστηκε ποσό της τάξης των 230.000 ευρώ και επιπλέον 40.000 ευρώ υπάλληλος του τμήματος εμπορίου που έκανε τις εισπράξεις από τις λαϊκές αγορές αλλά δεν απέδιδε τα χρήματα στο ταμείο. Για τη διαπίστωση του ελλείμματος έλεγχο στα ταμεία έκαναν ορκωτοί λογιστές που κάλεσε η δημοτική αρχή. Οπως διαπιστώθηκε το έλλειμμα περιορίζεται στην ταμειακή υπηρεσία κι όχι στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Μάλιστα το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, ο κ. Θεοδώρου κατέθεσε μαζί με αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου την περασμένη εβδομάδα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου