ΤΟΠΙΚΑ

Στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ η απόλυση Κουτσιφέλη

στο-δ-σ-της-δευαμβ-η-απόλυση-κουτσιφέλη-831018

Ενσταση κατά της απόφασης του πενταμελούς πειθαρχικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, βάσει της οποίας τους επιβάλλονται οι ποινές απόλυσης και στέρησης ενός μισθού αντίστοιχα, κατέθεσαν οι κ.κ. Δημ. Κουτσιφέλης και Ι. Χούσος. Η ένστασή τους πρόκειται να εξεταστεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, την ερχόμενη Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι.

Oπως είναι γνωστό, το πειθαρχικό συμβούλιο επέβαλλε ποινή απόλυσης στον Δημήτρη Κουτσιφέλη και ποινή στέρησης μισθού ενός μήνα στο Ι. Χούσο. Εκρινε υπεύθυνους τους δύο εργαζόμενους για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση σκάνδαλο ΕΡΓΗΛ, το μεν πρώτο ως προϊστάμενο της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ, τον δε, δεύτερο ως επιβλέποντα μηχανικό του έργου ύδρευσης.

Η απόλυση Κουτσιφέλη που εισηγείται το Πειθαρχικό αποφασίστηκε για τις κατηγορίες της κατ’ εξακολούθηση αδιαφορίας, αμέλειας, ατελούς ή πλημμελούς εκτέλεσης υπηρεσιακού καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος και για παράλειψη άσκησης επιβεβλημένου υπηρεσιακού ελέγχου και κατ’ εξακολούθηση απόκρυψη ή συγκάλυψη φθοράς ή ζημιάς σε έργα της επιχείρησης.

Το διοικητικό συμβούλιο καλείται είτε να κάνει αποδεκτές είτε να απορρίψει τις δύο ενστάσεις. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν θα συμμετέχουν τα μέλη που είχαν οριστεί στο πειθαρχικό και συγκεκριμένα, οι κ.κ. Απ. Γαλάτης, Απ. Μαλαματίνης και Σοφία Χάλαρη.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, απορρίψει τις ενστάσεις των δύο εργαζομένων, πρόκειται στη συνέχεια να προχωρήσει σε επικύρωση της εισήγησης του πειθαρχικού σε νέα τακτική συνεδρίασή του.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κουτσιφέλης, είχε προσφύγει στο υπουργείο Εργασίας, κατά της διαδικασίας απόλυσής του, με το υπουργείο να γνωμοδοτεί υπέρ του.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου