ΤΟΠΙΚΑ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι εκλογές θα φέρουν πολιτική και οικονομική αστάθεια στη χώρα

ν-ανδρουλάκης-οι-εκλογές-θα-φέρουν-πολ-831445

Την εκτίμηση ότι μέσα στον επόμενο χρόνο η Ελλάδα θα περιέλθει σε δημοσιονομική κατάσταση μη διαχειρίσιμη, έκανε από το Βόλο, ο Ευρωβουλευτής της «Ελιάς» Νίκος Ανδρουλάκης. Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση που πούλησε ελπίδα και έφερε απογοήτευση στον ελληνικό λαό, ενώ άσκησε δριμεία κριτική και στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη για το αίτημά του να προκηρυχθούν εκλογές, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει βάλει μυαλό ούτε από το παράδειγμα του Αντ. Σαμαρά, ούτε από το παράδειγμα του Τσίπρα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο, ο κ. Ανδρουλάκης, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι άλλα υποσχέθηκε κι άλα κάνει. «Δυστυχώς τα μέτρα που λαμβάνει είναι χειρότερα από εκείνα προηγούμενων ετών. Ποιος θα περίμενε αύξηση του ΦΠΑ και το πρωτοφανές μέτρο του δημοσιονομικού κόφτη;», είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι αν δεν υιοθετηθούν αντίρροπα μέτρα, η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας θα είναι μη διαχειρίσιμη μέσα στον επόμενο χρόνο.

Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλίας, όπου υπάρχει ισχυρός πρωτογενής τομέας, ο κ. Ανδρουλάκης προέβλεψε ότι με τα μέτρα που εφαρμόζονται ο αγρότης δεν θα μπορέσει να επιβιώσει κι ότι επιπλέον θίγονται οι εξαγωγές.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η απαξίωση της πολιτικής από τη νέα γενιά και η ενδυνάμωση ακραίων φωνών, φαινόμενο που βρίσκεται σε άνθιση και στην Ευρώπη, παράλληλα με αντι-ευρωπαϊκά κινήματα.

Κληθείς να σχολιάσει το αίτημα Μητσοτάκη για εκλογές είπε: «Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει βάλει μυαλό, ούτε από το παράδειγμα του Σαμαρά, ούτε από το παράδειγμα του Τσίπρα. Οι εκλογές θα φέρουν πολιτική αστάθεια που τροφοδοτεί και οικονομική αστάθεια. Για εμάς η λύση μπορεί να δοθεί μέσα από την ίδια τη Βουλή, με παραίτηση της Κυβέρνησης και δημιουργία νέας».

Αναφερόμενος στα ευρήματα των δημοσκοπήσεων «διάβασε» απογοήτευση του κόσμου και ενδυνάμωση των άκρων, ενώ τάχθηκε υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης στην κατεύθυνση της θέσπισης πιο αναλογικού Νόμου, του σπασίματος των μεγάλων εκλογικών περιφερειών και του οικονομικού ελέγχου των κομμάτων.

Τέλος, σχολιάζοντας το προσφυγικό ζήτημα υποστήριξε ότι το πρόβλημα θα συνεχίσει να είναι εκτεταμένο και τις επόμενες δεκαετίες. Για την Ελλάδα ανέφερε ότι οι ροές σταμάτησαν από τότε που έκλεισαν τα σύνορα –ο κόσμος όμως παραμένει στην Τουρκία- και τόνισε την ανάγκη «απεγκλωβισμού» των 60.000 προσφύγων που βρίσκονται σήμερα στη χώρα.

Σε ρυθμούς εκλογών το τοπικό ΠΑΣΟΚ

Χθες ήταν η τελευταία συνεδρίαση της Νομαρχικής Επιτροπής Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ με την παρούσα σύνθεση.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, η παράταξη μπαίνει σε τροχιά εκλογών. Εως τις 22 Ιουνίου, οι ενδιαφερόμενοι να θέσουν υποψηφιότητα στις επιτροπές της οργάνωσης, καλούνται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. Αιτήσεις για την εγγραφή τους στο νέο μητρώο θα κληθούν να καταθέσουν και τα μέλη και φίλοι της παράταξης.

Οι εκλογές θα γίνουν στις 26 Ιουνίου και κάλπες θα στηθούν σε κάθε καλλικρατικό Δήμο: μία στο Βόλο (στα γραφεία της Ν.Ε.) και από μία στην έδρα κάθε δήμου της Μαγνησίας.

Τα μέλη θα ψηφίσουν για την 11μελή Νομαρχιακή Επιτροπή μέσα από την οποία θα προκύψει και ο νέος Γραμματέας, για τη Ν.Ε. Καταστατικού και Πιστοποίησης, για τη Ν.Ε. Οικονομικού Ελέγχου και για τις δημοτικές οργανώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου