ΤΟΠΙΚΑ

Στα συρτάρια του ταμείου περιορίζεται ο έλεγχος για το έλλειμμα των 150.000 ευρώ

στα-συρτάρια-του-ταμείου-περιορίζετα-833950

Δεν διαπιστώθηκαν προβλήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς του δήμου – Ολοκληρώνεται σήμερα ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος ορκωτών λογιστών στην ταμειακή υπηρεσία του δήμου Βόλου, όπου υπάρχουν ενδείξεις για έλλειμμα της τάξης των 150.000 ευρώ. Χθες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρεί ο δήμος, όπου δεν διαπιστώθηκε κάποιο έλλειμμα.

Πλέον οι έρευνες περιορίζονται στα συρτάρια του ταμείου, όπου υπολογίζεται ότι τον τελευταίο ένα χρόνο δεν μπήκαν 40.000 ευρώ από εισπράξεις από λαϊκές αγορές και μέσα από τα οποία έκαναν… φτερά τμηματικά 110.000 ευρώ. Ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών, μετά από εντολή του εκτελούντα χρέη δημάρχου, Θάνου Θεοδώρου, αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, οπότε και θα διαπιστωθεί ποιο είναι το ακριβές έλλειμμα των ταμείων. Βάσει του πορίσματος των ορκωτών λογιστών αναμένεται να διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση. Με αφορμή την υπόθεση στην οποία φέρονται να εμπλέκονται δύο υπάλληλοι, μετακινήθηκαν ένας εργαζόμενος από την ταμειακή υπηρεσία στο τμήμα αποθήκης και ένας εργαζόμενος από το τμήμα εμπορίου που έκανε τις εισπράξεις από τις λαϊκές στο πολυδύναμο τμήμα καθαριότητας Ν. Αγχιάλου.

Ολη η οικονομική υπηρεσία βρίσκεται επί ποδός. Την πορεία του ελέγχου παρακολουθούν τόσο ο αιρετός και ο εκτελών χρέη δημάρχου, κ.κ. Αχιλλέας Μπέος και Θάνος Θεοδώρου, αλλά και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Πέγιος, ο οποίος ήταν ο πρώτος που εντόπισε ύποπτες κινήσεις στα ταμεία και έκανε αναφορά προς το δήμαρχο.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου