ΤΟΠΙΚΑ

Φύλλο και φτερό τα οικονομικά από δύο ορκωτούς λογιστές στο Δήμο Βόλου

φύλλο-και-φτερό-τα-οικονομικά-από-δύο-ο-834809

Ξεκίνησε έλεγχος για την υπόθεση ταμειακού ελλείμματος της τάξης των 150.000 ευρώ

Ενδελεχής έλεγχος από δύο ορκωτούς λογιστές ξεκίνησε χθες στην οικονομική υπηρεσία του δήμου Βόλου, μετά τις ενδείξεις που επικαλέστηκε η δημοτική αρχή για ταμειακό έλλειμμα της τάξης των 150.000 ευρώ. Στην υπόθεση εμφανίζονται ως εμπλεκόμενοι δύο υπάλληλοι, ένας της υπηρεσίας εμπορίου που έκανε εισπράξεις από τις λαϊκές αγορές κι ένας ακόμη που είχε απευθείας πρόσβαση στο ταμείο.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ορκωτοί λογιστές, όπως είχε ανακοινώσει προχθές στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, ο εκτελών καθήκοντα δημάρχου Θάνος Θεοδώρου, κάνουν από χθες φύλλο και φτερό τα αρχεία της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου Βόλου, αναζητώντας την άκρη του νήματος. Ελέγχουν τα πραγματικά ταμειακά διαθέσιμα αλλά και τα αρχεία προκειμένου να διασταυρώσουν τι υπάρχει στο ταμείο και τι θα έπρεπε να υπάρχει.

Ο έλεγχος που ξεκίνησε χθες από το πρωί αναμένεται να ολοκληρωθεί την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή.

Προχθές με απόφαση του εκτελούντα χρέη δημάρχου απομακρύνθηκε ο υπάλληλος του τμήματος εμπορίου που έκανε εισπράξεις από τις λαϊκές και φέρεται να μην παρέδιδε το ταμείο του στην οικονομική υπηρεσία για τον τελευταίο ένα χρόνο περίπου. Το ποσό που φαίνεται να παρακράτησε αφορά σε περίπου 40.000 ευρώ. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος μετακινήθηκε στο πολυδύναμο τμήμα καθαριότητας της Ν. Αγχιάλου.

Χθες, από τη θέση του στο ταμείο του Βόλου, απομακρύνθηκε και ο δεύτερος φερόμενος ως εμπλεκόμενος που εμφανίζεται να έχει αποσπάσει τμηματικά από το Δεκέμβριο του 2014, ποσό ύψους 110.000 ευρώ, ενώ παρείχε κάλυψη στο συνάδελφό του που δεν απέδιδε τις εισπράξεις από τις λαϊκές αγορές στα δημοτικά ταμεία. Μετακινήθηκε στο τμήμα αποθήκης της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών.

Στο Δημαρχείο, επικρατεί αναβρασμός… Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι δύο φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι έχουν παραδεχθεί τις πράξεις τους. Ο πρώτος φέρεται να έχει ζητήσει διορία 15 ημερών για να επιστρέψει ακέραιο το ποσό στα ταμεία.

Ο δεύτερος εμφανίζεται να μην έχει το ποσό στη διάθεσή του, ενώ φέρεται να επικαλείται ότι έδινε άτυπα… δάνεια σε συναδέλφους του, κάτι που επίσης επιχειρείται να εξακριβωθεί.

Πάντως η νέα υπόθεση, όποια κι αν είναι η έκβασή της, θα αποτελέσει αφορμή για την αναδιοργάνωση της οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου Βόλου.

Εως και σήμερα, μεγάλα χρηματικά ποσά κρατούνται στα ταμεία του Δήμου, αντί να γίνεται καθημερινό «ταμείο» και τα ποσά να κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη εξετάζεται νέο σύστημα, ώστε πλέον η ταμειακή υπηρεσία να έχει διαθέσιμα λίγα χρήματα για τις καθημερινές ανάγκες και στο τέλος της ημέρας οι εισπράξεις να κατατίθενται στην τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται προ διμήνου, όταν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Δημήτρης Πέγιος και η διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας, Βάσω Παπαδανιήλ, ενημέρωσαν εγγράφως τον κ. Θεοδώρου για ύποπτες κινήσεις στα δημοτικά ταμεία και για πιθανό έλλειμμα της τάξης των 150.000 ευρώ συνολικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου