ΤΟΠΙΚΑ

Κλείνει μια ανοιχτή πληγή για τη ΔΕΥΑΜΒ

κλείνει-μια-ανοιχτή-πληγή-για-τη-δευαμ-834820

Επιτέλους σύμβαση με τη ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου για τα λύματα που διοχετεύονται στο Βιολογικό του Βόλου

Μία ανοιχτή πληγή χρόνων κλείνει για τη ΔΕΥΑΜΒ. Στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης έρχεται προς έγκριση η υπογραφή σύμβασης μεταξύ της ΔΕΥΑΜΒ και της ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου για τη σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου.

Επί χρόνια, ο Βιολογικός της ΔΕΥΑΜΒ δέχεται λύματα από το δήμο Ρήγα Φεραίου, που όμως αρνούνταν να υπογράψει προγραμματική σύμβαση και να καταβάλλει τα χρήματα που αντιστοιχούν τόσο για την επέκταση του Βιολογικού όσο και για τα τέλη αποχέτευσης. Συνολικά το χρέος αφορά σε 180.000 ευρώ εκ των οποίων οι 153.000 ευρώ περίπου αφορούν στο ίδιο το έργο της επέκτασης του Βιολογικού και τα υπόλοιπα σε τέλη αποχέτευσης που δεν αποδόθηκαν στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ από το Ρήγα Φεραίου, που όμως από το 2013 στέλνει τα λύματά του στο Βόλο.

Ενας «πόλεμος» ετών ανάμεσα στους δύο δήμους, λήγει. Οι δύο πλευρές ήρθαν σε συμφωνία.

Ο δήμος Ρήγα Φεραίου αναγνώρισε το χρέος των 180.000 ευρώ προς τη ΔΕΥΑΜΒ και είναι ζήτημα ημερών η υπογραφή σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΑΜΒ και ΔΕΥΑΡΦ. Βάσει της σύμβασης, θα καταβληθεί στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ το ποσό των 180.000 ευρώ σε 80 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, ενώ επιπλέον καθορίζονται και τα τέλη αποχέτευσης που εφεξής θα πληρώνουν οι κάτοικοι του δήμου Ρήγα Φεραίου για τη χρήση του δικτύου αποχέτευσης.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, επιτεύχθηκε μετά από επαφή που είχαν κάνει ο αιρετός δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος με το δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημ. Νασίκα. Αντίστοιχες προσπάθειες είχαν γίνει και στο παρελθόν από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές των δύο δήμων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στην Αγριά

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, αναμένεται επίσης να γίνει ενημέρωση για την κατασκευή του αντλιοστασίου Α4 στο πάρκο Αστέρια που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής. Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ Σταύρο Τζίνη, η θέση που επιλέχθηκε για το αντλιοστάσιο είναι η μόνη ενδεδειγμένη και επιπλέον το πάρκο θα αποκατασταθεί πλήρως μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του αντλιοστασίου.

Επίσης, ο κ. Τζίνης αναφέρει ότι στο στάδιο του σχεδιασμού και της έγκρισης της μελέτης του έργου έγιναν δύο παρουσιάσεις των έργων αποχέτευσης της Αγριάς από στελέχη της υπηρεσίας, σε ανοικτές συγκεντρώσεις στο Πορφυρογένειο Ιδρυμα Αγριάς τον Μάρτιο του 2010 και τον Οκτώβριο του 2013 παρουσία των κατοίκων της περιοχής και των τοπικών αρχών.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου