ΤΟΠΙΚΑ

Δεν εξελέγη Συμπαραστάτης του Δημότη στο Βόλο

δεν-εξελέγη-συμπαραστάτης-του-δημότη-836192

Δεν κατάφερε να εκλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη το δημοτικό συμβούλιο Βόλου. Η διπλή ψηφοφορία απέβη άκαρπη από τη στιγμή που κανείς από τους τέσσερις υποψηφίους δεν συγκέντρωσε τα 2/3 των ψήφων, όπως απαιτείται.

Με την έναρξη της συνεδρίασης, τις υποψηφιότητές τους κατέθεσαν στο προεδρείο τέσσερις δικηγόροι: Σπύρος Δεσύλλας, Λεμονιά – Ιωάννα Τάταρη, Μαρία Τσιόβολου, Αναστασία Τσούλου.

Οι τέσσερις υποψήφιοι παρουσίασαν τα βιογραφικά τους ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου.

Ωστόσο πριν καν αρχίσει η ψηφοφορία, θέμα εγκυρότητας της διαδικασίας έθεσαν οι μειοψηφίες. Η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου, υποστήριξε ότι οι περιορισμοί που τίθενται στην προκήρυξη παραβιάζουν την αρχή των ίσων ευκαιριών και η διαδικασία γίνεται φωτογραφική.

Κίνδυνος ακύρωσης της απόφασης εξαιτίας των περιορισμών που τίθεται, διέγνωσε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργ. Πατσιαντάς, ενώ ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απ. Νάνος υποστήριξε ότι ο θεσμός εξυπηρετεί τα συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών και ότι συγκρούεται με τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μάλιστα η ΛΑΣ απείχε από την ψηφοφορία.

Διεύρυνση του χώρου από τον οποίο μπορεί να επιλεγεί Συμπαραστάτης ζήτησε ο ανεξάρτητος Κώστας Γαργάλας.

Στην πρώτη ψηφοφορία έλαβαν: Μαρία Τσιόβολου 7, Αναστασία Τσούλου 4, Σπύρο Δεσύλλας 19, λευκά 4 και άκυρα 2.

Στη δεύτερη ψηφοφορία έλαβαν: Μαρία Τσιόβολου 4, Αναστασία Τσούλου 3, Λεμονιά- Ιωάννα Τάταρη 3 και Σπύρος Δεσύλλας 21, Λευκά 1, άκυρα 2.

Ο νόμος υπαγορεύει ότι ο Συμπαραστάτης θα πρέπει να είναι πρόσωπο ευρείας αποδοχής (αυτό σημαίνει 33 ψήφους). Μετά τη διπλή ψηφοφορία, η θέση αναμένεται να επαναπροκηρυχθεί.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου