ΤΟΠΙΚΑ

Καλλιτεχνική συνάντηση

καλλιτεχνική-συνάντηση-836267

Θα παρουσιάσουν μουσικοχορευτικό σόου και θα στείλουν μήνυμα κατά των εξαρτήσεων

Συνολικά 110 μαθητές από 13 σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας θα παρουσιάσουν μια μοναδική μουσικοχορευτική βραδιά, την Παρασκευή 17 Ιουνίου, από τις 7 το απόγευμα, στην παραλία του Βόλου, στο πλαίσιο της «Γιορτής Παιδείας 2016: το σχολείο δημιουργεί».

Μουσικές και χορευτικές ομάδες σχολείων θα συναντηθούν, μετά το τέλος των εξετάσεων, στην παραλία του Βόλου για να παρουσιάσουν παραδοσιακή μουσική, δημοτικά τραγούδια, ροκ και έντεχνο αλλά και παραστάσεις με παραδοσιακό και μοντέρνο χορό.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησιας με τη στήριξη του δήμου Βόλου και σε συνεργασία με τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, ενώ συντονίζει η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Μαγνησίας, Κική Δανιηλίδου.

Στη χορευτική παράσταση θα συμμετέχουν τα σχολεία: 3ο Γυμνάσιο Βόλου, 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου, Γυμνάσιο Ευξεινούπολης και 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου. Μουσική όλων των ειδών θα παρουσιάζουν μαθητές των 4ου Γενικού Λυκείου Βόλου, 1ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, ΕΕΕΕΚ Βόλου, 1ο Γενικού Λυκείου Βόλου, Μουσικού Σχολείου Βόλου, 7ου Γενικού Λυκείου Βόλου και 5ου Γενικού Λυκείου Βόλου.

Δίπλα από την εξέδρα που θα στηθεί για το μουσικοχορευτικό μαθητικό σόου, θα υπάρχει κιόσκι στο οποίο θα εκτίθενται εργασίες σχολείων από προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Πιλότος, με θέμα «Συμμετέχοντας, επικοινωνούμε, δημιουργούμε, προλαμβάνουμε, παρεμβαίνουμε». Πρόκειται για μια δημιουργική συνάντηση μαθητών, στόχος της οποίας είναι να δοθεί ένα μήνυμα πρόληψης από και προς τη σχολική κοινότητα. Θα οργανωθεί μια εικαστική παρέμβαση, που θα ολοκληρώνεται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης (ζωγραφική σε τεράστιο καμβά) με την καθοδήγηση εθελοντών εικαστικών, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι ενεργά. Αφετηρία και έμπνευση για το εικαστικό έργο που θα δημιουργηθεί, θα είναι ο καρπός της δουλειάς που έχει παραχθεί στα σχολεία σε θέματα που αφορούν βλαπτικές συμπεριφορές των εφήβων (εξαρτήσεις, κατάχρηση διαδικτύου, βία κ.λ.π.).

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα να παρουσιαστεί υλικό εργασιών που έχουν παράγει τα σχολεία. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα αναρτηθούν φωτογραφίες, πανό, αφίσες, να προβληθούν βίντεο και θα οργανωθούν ομάδες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για κάθε θεματική, με την υποστήριξη στελεχών του ΚΕΘΕΑ Πιλότος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου