ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκίνησαν τα μπάνια της ταλαιπωρίας

ξεκίνησαν-τα-μπάνια-της-ταλαιπωρίας-836409

Το αδιαχώρητο στη Ν. Δημητριάδα μέσω της οποίας εκτρέπονταν η κίνηση από τον Περιφερειακό

Πρεμιέρα της εφαρμογής των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων την Κυριακή, με τη μονοδρόμηση του τούνελ στη Γορίτσα και τα… μπάνια της ταλαιπωρίας, επέστρεψαν για Βολιώτες και επισκέπτες που κατευθύνονταν προς τα παράλια του Παγασητικού.

Το σκηνικό με τα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα, μεταφέρθηκε στους δρόμους της Ν. Δημητριάδας, μετά το κλείσιμο του περιφερειακού (από τις 10 το πρωί) στο ύψος της οδού Αλκίππης. Οσοι επέλεγαν τον Περιφερειακό για τη μετακίνησή τους με στόχο να βγουν απευθείας στα Αστέρια Αγριάς κι από εκεί στα παράλια του Πηλίου, αναγκάζονταν να στρίψουν μέσα από τη Ν. Δημητριάδα. Στον κόμβο με τους φωτεινούς σηματοδότες, στο ύψος του σχολικού συγκροτήματος των 2ου Γυμνασίου και 2ου Γενικού Λυκείου Βόλου, τα αυτοκίνητα περίμεναν να ανάψει πράσινο και περνούσαν με το… σταγονόμετρο, καθώς από την Πολυμέρη διασταυρώνονταν με τους υπόλοιπους οδηγούς που κινούνταν προς την παραλιακή μέσα από το κέντρο του Βόλου. Η ροή της κυκλοφορίας πήγαινε… σημειωτόν. Κι αυτό γιατί αντί να υπάρχει συνεχόμενη κυκλοφορία, στον κόμβο της ΕΨΑ στην Αγριά, λειτουργούσε κανονικά ο φωτεινός σηματοδότης. Αργά το μεσημέρι, το πρόβλημα εκτονώθηκε. Οι φωτεινοί σηματοδότες μετά τις στροφές της Γορίτσας τέθηκαν όλοι εκτός κυκλοφορίας και η κίνηση διεξαγόταν χωρίς τα αυτοκίνητα να χρειάζεται να ακινητοποιούνται.

Και στην επιστροφή η κατάσταση ήταν καλύτερη. Παρά τον μεγάλο όγκο των οχημάτων, η μη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών που εξασφάλιζε συνεχόμενη ροή και η δυνατότητα τα οχήματα να κατευθύνονται προς Βόλο είτε μέσω της σήραγγας του Περιφερειακού είτε ακολουθώντας ευθεία πορεία μέχρι την Πολυμέρη, δεν δημιούργησε σοβαρά προβλήματα. Σημειώνεται ότι κάθε Κυριακή έως τέλος Αυγούστου, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, η σήραγγα θα είναι κλειστή για όσους κατευθύνονται από Βόλο προς Αγριά.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου