ΤΟΠΙΚΑ

Νερό από τις γεωτρήσεις στην Κάρλα

νερό-από-τις-γεωτρήσεις-στην-κάρλα-838189

Για να καλύψει τυχόν έκτακτες ανάγκες στο πολεοδομικό συγκρότημα για το καλοκαίρι

Τη δυνατότητα εκμετάλλευσης ορισμένων από τις υδρευτικές γεωτρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Κάρλας, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των αναγκών σε νερό στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου – Ν. Ιωνίας, εξετάζει η ΔΕΥΑΜΒ. Ηδη με την άνοδο της θερμοκρασίας άρχισε να αυξάνεται η κατανάλωση νερού και στη ΔΕΥΑΜΒ υπάρχει έντονη κινητικότητα για την κάλυψη των αναγκών, προκειμένου να μη χρειαστεί να ληφθούν έκτακτα μέτρα.

Χθες, κλιμάκιο με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Απ. Γαλάτη, επισκέφθηκε την περιοχή της Κάρλας για να συζητήσει το χρονοδιάγραμμα ενεργοποίησης των γεωτρήσεων, συνοδό έργο της ανασύστασης της λίμνης Κάρλας, με στόχο να καλυφθεί μέρος των υδρευτικών αναγκών του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Γαλάτη, «εξετάσαμε το ενδεχόμενο ενεργοποίησης κάποιων από τις 28 γεωτρήσεις για να μπορέσουμε να καλύψουμε ανάγκες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μέσα στο καλοκαίρι».

Ωστόσο το κλιμάκιο ενημερώθηκε ότι αυτή η προοπτική τουλάχιστον για φέτος το καλοκαίρι αποκλείεται. «Το πιθανότερο είναι από του χρόνου», ανέφερε ο κ. Γαλάτης, υποστηρίζοντας ότι θα αφορά σε μικρές ποσότητες νερού και σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών.

«Τέλος Ιουνίου θα έχουμε νέα συνάντηση», σημείωσε ο ίδιος. Αξίζει να σημειωθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ενεργοποίηση των γεωτρήσεων, είναι η ολοκλήρωση των έργων στη λίμνη Κάρλα, προκειμένου στη συνέχεια η άρδευση να γίνεται από τα επιφανειακά νερά της λίμνης. Αυτό θα επιτρέψει την ανάκαμψη του υπόγειου υδροφορέα ο οποίος έχει «εξαντληθεί» από τις αρδευτικές γεωτρήσεις, προκειμένου να πάρει νερό και ο Βόλος, εφόσον οι αναλύσεις βγουν καλές.

Οπως επεσήμανε ο κ. Γαλάτης, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα για την υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος. «Οι δείκτες μας δεν δείχνουν κάποιο πρόβλημα. Βεβαίως έχει ξεκινήσει η αύξηση της κατανάλωσης την οποία θα αντιμετωπίσουμε για να μην υπάρξει πρόβλημα με την υδροδότηση των νοικοκυριών», τόνισε ο ίδιος.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου