ΤΟΠΙΚΑ

Λύση για το πρόβλημα στο Καρτάλειο διδακτήριο εξετάζει ο δήμος Βόλου

λύση-για-το-πρόβλημα-στο-καρτάλειο-διδ-838999

Με ανέγερση νέου σχολικού διδακτηρίου – Ξεκίνησε επαφές με τη διοίκηση του ΙΚΑ για ανταλλαγή οικοπέδων

Το πρώτο καθοριστικής σημασίας βήμα για την επίλυση ενός προβλήματος που χρονίζει, γίνεται από το δήμο Βόλου. Αφορά στην προβληματική επί 35ετίας συστέγαση των 1ου ΕΠΑΛ και 5ου Γυμνασίου Βόλου, στο Καρτάλειο, πρόβλημα που σχεδιάζεται να λυθεί μέσα από την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου πίσω από το κτίριο Αποστόλου. Ηδη ο δήμος Βόλου ξεκίνησε τη διαδικασία να ανταλλάξει το οικόπεδο πίσω από το Αποστόλου που είναι ιδιοκτησίας του ΙΚΑ με άλλο δικό του οικόπεδο, προκειμένου στη συνέχεια να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την ανέγερση νέου κτιρίου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Για τη θετική διάθεση της δημοτικής αρχής να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα που έχει φέρει δύο σχολεία σε αντίπαλα στρατόπεδα και στη μέση το δήμο Βόλου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Σωκράτης Σαβελίδης, σε συνάντηση που είχε με τον αιρετό δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, τον εκτελούντα χρέη Δημάρχου, Θάνο Θεοδώρου και τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αποστόλη Γαλάτη. Η απόκτηση του οικοπέδου του ΙΚΑ πίσω από το κτίριο Αποστόλου προκειμένου να ανεγερθεί νέο διδακτήριο και να στεγάσει σε συνδυασμό με την ανακαίνιση του νεοκλασικού, το 5ο Γυμνάσιο Βόλου, αποτελεί ένα χρονίζον αίτημα, που όμως δεν έχει προχωρήσει.

Το αίτημα της εκπαιδευτικής οικογένειας που ταλανίζεται από το πολεμικό κλίμα που υπάρχει επί χρόνια στο Καρτάλειο, έθεσε χθες στη δημοτική αρχή, ο κ. Σαβελίδης και βρήκε άμεση ανταπόκριση. Ο δήμος ξεκινά διαδικασίες για ανταλλαγή οικοπέδου του με το οικόπεδο του ΙΚΑ προκειμένου στη συνέχεια να μπορέσει να δρομολογήσει λύση για το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν δύο σχολεία.Η απόκτηση του οικοπέδου είναι το πρώτο σημαντικό βήμα, καθώς μετά θα πρέπει να βρεθούν τα χρήματα για το νέο κτίριο. Εστω κι έτσι όμως γίνεται μία αρχή. Το σχέδιο προβλέπει την ανέγερση σχολικού κτιρίου από το δήμο πίσω από το Αποστόλου, με δώδεκα αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια και ανακαίνιση του νεοκλασικού κτιρίου με το οποίο θα συνδεθεί η νέα πτέρυγα προκειμένου εκεί να λειτουργήσει βιβλιοθήκη αλλά και γραφεία καθηγητών. Μόλις το κτίριο ολοκληρωθεί το 5ο Γυμνάσιο Βόλου, αναμένεται να αποκτήσει δικό του «κεραμίδι». «Με τις ενέργειες της δημοτικής αρχής γίνεται πραγματικά το πρώτο και καθοριστικό βήμα για την επίλυση ενός προβλήματος 35ετίας. Θα ήθελα να εκφράσω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την προώθηση του θέματος και ελπίζουμε σύντομα να είμαστε στην ευχάριστη θέση να δούμε δύο σχολεία να ασχολούνται αποκλειστικά με την ανάπτυξή τους και την πρόοδο των μαθητών τους», σχολίασε ο κ. Σαβελίδης.

Ως έχει

Προς το παρόν μία ακόμη σχολική χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει χωρίς… χωροταξικές αλλαγές στο Καρτάλειο.

Τα 1ο ΕΠΑΛ και 5ο Γυμνάσιο θα κληθούν να συγκατοικήσουν, ενώ ακόμη και η επιστροφή της αίθουσας των καθηγητών στο επαγγελματικό λύκειο είναι σε εκκρεμότητα μετά την προσφυγή που έκανε ο δήμος κατά της απόφασης της Επιτροπής του άρθρου 152.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου