ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότεροι από 12.000 μαθητές συμμετείχαν σε προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων

περισσότεροι-από-12-000-μαθητές-συμμετείχ-839809

Ξεκίνησε χθες στο Τσαλαπάτα το διήμερο παρουσίασης των προγραμμάτων νηπιαγωγείων και δημοτικών

Περισσότεροι από 12.000 μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων στη Μαγνησία, συμμετείχαν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά στα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων. Με παιγνιώδη τρόπο προσέγγισαν το περιβάλλον, τον πολιτισμό αλλά και θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία, παρακολουθώντας τα σημαντικότερα μαθήματα για την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες, ξεκίνησε στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα, το διήμερο παρουσίασης μέρους των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, από σχολεία που εκδήλωσαν τη διάθεση να δείξουν τη δουλειά τους στην κοινωνία και να μοιραστούν τα αποτελέσματα των εργασιών που εκπόνησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αντώνη Αντωνίου, φέτος εκπονήθηκαν 116 προγράμματα περιβαλλοντικής αγωγής στα οποία συμμετείχαν 73 σχολεία και 2.786 μαθητές, 211 προγράμματα πολιτιστικών θεμάτων στα οποία συμμετείχαν 100 σχολεία και 5.113 μαθητές και 231 προγράμματα αγωγής υγείας στα οποία συμμετείχαν 123 σχολεία και 4.731 μαθητές.

«Οι εκπαιδευτικοί παρά τις αντιξοότητες της σημερινής κατάστασης και της κρίσης, δείχνουν πάθος, ζήλο και μεράκι να περάσει στα σχολεία μια άλλη μορφή εκπαίδευσης. Μέσα από τα προγράμματα υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες ελευθερίας έκφρασης, συνεργασίας, ομαδικότητας και δημιουργικότητας και για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό μέρος της σχολικής ζωής», ανέφερε ο κ. Αντωνίου, υπογραμμίζοντας ότι μέσα από τέτοιου είδους προγράμματα υπάρχει πρόσβαση στη γνώση μέσα από το παιχνίδι.

Σημειώνεται ότι στο χώρο του μουσείου φιλοξενείται έκθεση με έργα, αντικείμενα και υλικά τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο των σχολικών προγραμμάτων. Πρόκειται για έργα μαθητών των Νηπιαγωγείων 6ο και 8ο Ν. Ιωνίας, 1ο Αισωνίας – Διμηνίου, 1ο Βελεστίνου και των Δημοτικών Σχολείων 1ο Πορταριάς, 17ο Βόλου, 29ο Βόλου και Ειδικό Αγριάς.

Ωστόσο τη γιορτή της εκπαίδευσης, βαραίνει η σκιά της λήξης της θητείας στα τέλη Αυγούστου των υπευθύνων σχολικών δραστηριοτήτων, χωρίς να έχει ανακοινωθεί αν θα ανανεωθεί η θητεία τους, αν θα καταργηθούν οι θέσεις τους ή αν τα σχολικά προγράμματα πάρουν άλλη μορφή από τη νέα σχολική χρονιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου