Προκαταρκτική και από κεντρικά για τη διευκρίνηση που δεν δόθηκε στο ΓΕΛ Ν. Αγχιάλου

προκαταρκτική-και-από-κεντρικά-για-τη-842252

Εντολή για δίκαιη βαθμολόγηση των 12 γραπτών – Βροχή αιτημάτων για διευκρινίσεις χθες από υποψηφίους – Λιποθύμησε υποψήφια

Και δεύτερη προκαταρκτική εξέταση αυτή τη φορά από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, διατάχθηκε για το πρόβλημα που προέκυψε στο εξεταστικό κέντρο του Γενικού Λυκείου Ν. Αγχιάλου, απ’ όπου δεν παραλήφθηκε η διευκρίνιση του υπουργείου Παιδείας στο δ’ θέμα του μαθήματος επιλογής Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, στο οποίο εξετάστηκαν την Τετάρτη οι μαθητές των γενικών λυκείων. Το πρόβλημα αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στο φύλλο της Πέμπτης 26 Μαΐου. Ηδη μία προκαταρκτική «τρέχει» μετά από εντολή που είχε δώσει προχθές ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβλίδης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες συνεδρίασε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων για το πρόβλημα που εντοπίστηκε στο εξεταστικό κέντρο του Γενικού Λυκείου Ν. Αγχιάλου. Το πρακτικό της απόφασης κοινοποιήθηκε αργά το μεσημέρι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Σύμφωνα με αυτό, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση από την κεντρική επιτροπή. Επίσης δόθηκε εντολή στα βαθμολογικά κέντρα να αντιμετωπίσουν δίκαια τα γραπτά των 12 υποψηφίων, που δεν πήραν τη διευκρίνιση που είχε δώσει σε ερώτημα το υπουργείο Παιδείας. «Αυτές οι εντολές δεν είναι κοινοποιήσιμες, έχουμε όμως τη διαβεβαίωση ότι δεν θα αδικηθεί κανένας μαθητής. Ζητήσαμε πλήρη ενημέρωση για τις διαδικασίες, προκειμένου να ενημερωθούν και οι γονείς των υποψηφίων», ανέφερε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης. Για το πρόβλημα τρέχει ήδη η προκαταρκτική από τη ΔΔΕ Μαγνησίας, ενώ οι γονείς με έγγραφο που παρέδωσαν παρουσία δικηγόρου στον κ. Σαβελίδη, ζητούν να καταλογιστούν στους θιγόμενους υποψηφίους και 25 μονάδες από το συγκεκριμένο θέμα. Οι 12 μαθητές του συγκεκριμένου εξεταστικού κέντρου δεν κατάφεραν να απαντήσουν στο τέταρτο θέμα, ακριβώς επειδή δεν είχαν τη διευκρίνιση που δόθηκε από το υπουργείο, αλλά δεν… έφθασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Γενικού Λυκείου Ν. Αγχιάλου. Οπως αποκάλυψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, στο εξεταστικό κέντρο που λειτουργεί στο Γενικό Λύκειο Ν. Αγχιάλου, το τελευταίο ηλεκτρονικό μήνυμα, με τα θέματα των πανελλαδικών έφθασε στις 8:29:35 το πρωί της Τετάρτης. Εγινε η αναπαραγωγή και διανομή των θεμάτων και ξεκίνησε η εξέταση. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, μαθήτρια διαμαρτυρήθηκε ότι το γ’ θέμα δεν είχε λύση. Η διευθύντρια του σχολείου, Λίνα Μαγκλάρα απευθύνθηκε στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας αναζητώντας διευκρινίσεις -έστειλε μάλιστα και φαξ- ωστόσο δεν έλαβε ενημέρωση.Η διευκρίνιση για το θέμα που δόθηκε σε όλα τα σχολεία στις 9:17 το πρωί, στο ΓΕΛ Ν. Αγχιάλου, δεν έφθασε ποτέ. Οι 12 υποψήφιοι μετά τις 10:30 π.μ. άρχισαν να φεύγουν σταδιακά από το εξεταστικό και μόνο τότε ενημερώθηκαν από άλλους συμμαθητές τους σε άλλα εξεταστικά ότι είχε δοθεί διευκρίνιση στο θέμα.

Βροχή… αιτημάτων για διευκρινίσεις

Χθες οι υποψήφιοι των ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ με το νέο σύστημα εξετάστηκαν στα μαθήματα Βιολογία Ο.Π. θετικών Σπουδών και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής και οι υποψήφιοι ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ και ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) με το παλαιό σύστημα στα μαθήματα Βιολογία θετικής, Ανάπτυξη εφαρμογών σε προγραμματιστικό περιβάλλον τεχνολογικής και Ηλεκτρολογία τεχνολογικής. Σημειώθηκε βροχή… αιτημάτων των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα του νομού για διευκρινίσεις επί των θεμάτων. Μάλιστα από το υπουργείο Παιδείας, δόθηκαν συνολικά τρεις διευκρινίσεις για θέματα και 15 λεπτά παράταση στο χρόνο της εξέτασης. Με το νέο σύστημα εξετάστηκαν 495 από τους 506 υποψηφίους και με το παλιό 70 από τους 74.

Λιποθύμησε υποψήφια

Και νέο περιστατικό λιποθυμίας υποψήφιας, σημειώθηκε χθες στο εξεταστικό κέντρο του 6ου Γενικού Λυκείου Βόλου. Η υποψήφια αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της εξέτασης και στις 9:45 το πρωί, κατέρρευσε. Κλήθηκε ασθενοφόρο για τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Πρόκειται για το έκτο κατά σειρά περιστατικό που σημειώνεται φέτος σε εξεταστικό κέντρο του νομού.

Σχετικά άρθρα:

Ερευνα για τη χαμένη διευκρίνιση στο ΓΕΛ Αγχιάλου

Αναστάτωση για υποψηφίους της Ν. Αγχιάλου ~ Δεν έλαβαν ποτέ διευκρίνηση σε θέμα

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου