ΤΟΠΙΚΑ

Προειδοποιούν με νομικά μέσα οι κάτοικοι της Ν. Δημητριάδος

προειδοποιούν-με-νομικά-μέσα-οι-κάτοι-842287

Αντιδράσεις για τη μονοδρόμηση του τούνελ για το καλοκαίρι – Καταγγέλλουν επιβάρυνση της συνοικίας στην οποία θα εκτρέπεται η κίνηση

Εκτροπή του… μποτιλιαρίσματος από την παραλιακή Βόλου – Αγριάς, μέσα στη συνοικία της Νέας Δημητριάδας, καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, καταγγέλλοντας ως «παράλογη, απαράδεκτη και λανθασμένη την απόφαση μονοδρόμησης του τούνελ της Γορίτσας» από 1η Ιουνίου και για κάθε Κυριακή και Αργία. Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να κινηθούν ακόμη και με νομικά μέσα εναντίον της απόφασης, που θα υποβαθμίσει βάναυσα την ποιότητα ζωής στη συνοικία.

Οπως είναι γνωστό, με απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή Μαγνησίας και προκειμένου να αποφευχθεί το μποτιλιάρισμα αυτοκινήτων στην παραλιακή οδό για την περίοδο του καλοκαιριού, οπότε και μεγάλος όγκος οχημάτων κατευθύνεται στα παράλια του Πηλίου, η σήραγγα της Γορίτσας μονοδρομείται και θα δέχεται μόνο τα αυτοκίνητα που κινούνται από Αγριά προς Βόλο.

Το κυκλοφοριακό μέτρο θα ισχύσει κάθε Κυριακή και Αργία από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ.

Ομως, έχει ήδη ξεσηκώσει αντιδράσεις από τους κατοίκους της Ν. Δημητριάδος, που υποστηρίζουν ότι θα επιβαρυνθεί κυκλοφοριακά η συνοικία ιδίως τις πρωινές ώρες.

Με επιστολή που έστειλε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο κάτοικος της συνοικίας Κυριαζής Βαΐτσης, επισημαίνει ότι «η εκτροπή της κυκλοφορίας μέσα στη Νέα Δημητριάδα θα επιβαρύνει τα οχήματα που κινούνται από Βόλο προς Αγριά μέσω περιφερειακού με δύο επιπλέον χιλιόμετρα, μέσα στην πόλη, ρυπαίνοντάς τη και θα ταλαιπωρεί τους οδηγούς που θα έχουν να περάσουν τρία επιπλέον φανάρια (Ορμινίου, Αγ. Δημητρίου, 2ο Λύκειο) για να βγουν στο κόμβο «Αστέρια». Σημειώστε δε πως όταν ένα όχημα ώρες αιχμής π.χ. από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι θα είναι μποτιλιαρισμένο στο φανάρι του 2ου Λυκείου, το τούνελ θα είναι σχεδόν άδειο, αφού θα δέχεται μόνο οχήματα που επιστρέφουν στην πόλη, τα οποία βέβαια τις πρωινές ώρες είναι ελάχιστα.

Στα Αστέρια δεν θα υπάρχει πλέον μποτιλιάρισμα αφού αυτό θα έχει μεταφερθεί μέσα στην πόλη στις οδούς Πολυμέρη, Σταδίου, Απόλλωνος και Αγίου Δημητρίου. Αυτό θέλει η Δημοτική Αρχή;».

Η επιτροπή πολιτών της Ν. Δημητριάδας, υποδεικνύει ως μοναδική σωστή ρύθμιση την εξασφάλιση συνεχούς ροής από την Αγριά προς τον περιφερειακό για να εκτονώνονται τα μποτιλιαρίσματα.

Για τους κατοίκους της συνοικίας, η μονοδρόμηση της σήραγγας δεν είναι λύση.

«Εκτός από την ταλαιπωρία όσων θέλουν να κινηθούν τις Κυριακές προς τις παραλίες του Ανατολικού Πηλίου, θα επιβαρυνθούν για ακόμη μία φορά οι κάτοικοι της πολύπαθης Νέας Δημητριάδας με καυσαέρια, ηχορύπανση αλλά και την επικινδυνότητα που συνεπάγεται η κυκλοφοριακή υπερφόρτωση της συνοικίας. Αλλωστε η οδός Αλκίππης απ’ όπου θα περνούν τα οχήματα του Περιφερειακού αντί του τούνελ είναι μία συνοικιακή οδός που: δεν διαθέτει την υποδομή λεωφόρου ταχείας κυκλοφορίας, με πλάτος μόλις τα 7m, χωρίς διαχωριστική νησίδα, με μεγάλη κλίση, περνάει μπροστά από σχολεία και αθλητικά κέντρα, με μικρά πεζοδρόμια στο ανατολικό κράσπεδο γεμάτα χόρτα, χωρίς πρόσβαση για τα ΑμΕΑ», επισημαίνει ο κ. Βαΐτσης, ζητώντας να παραμείνουν ανοιχτά και το τούνελ και η παραλιακή και η Τροχαία να παρεμβαίνει κατά τις ώρες αιχμής.

«Η οδός Αλκίππης δε μπορεί να γίνει επέκταση του περιφερειακού της Νέας Δημητριάδας. Αυτό υποβαθμίζει βάναυσα την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της περιοχής που είναι αποφασισμένοι να κινηθούν ακόμη και νομικά για τη διασφάλιση ίσων δικαιωμάτων ως κάτοικοι αυτής της πόλης», καταλήγει ο ίδιος.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου