ΤΟΠΙΚΑ

Ομόφωνα η άσκηση αναίρεσης στο Ελεγκτικό Συνέδριο

ομόφωνα-η-άσκηση-αναίρεσης-στο-ελεγκτ-842787

Για το Μουσείο Πόλης και τα προαύλια Εκκλησιών

Ομόφωνα ενέκρινε η οικονομική επιτροπή του δήμου Βόλου την άσκηση αναίρεσης στο Ελεγκτικό Συνέδριο, κατά της απόφασης που δικαίωσε κοινοπραξία που είχε αναλάβει το έργο εκτέλεσης του Μουσείου Πόλης και την ανάπλαση των αύλειων χώρων εκκλησιών στο Βόλο. Η υπόθεση εμπλέκεται και με πρώην ταμία του δήμου εις βάρος του οποίου έχουν κινηθεί νομικές ενέργειες για υπεξαίρεση χρηματικών ποσών. Ο ταμίας εξόφλησε λογαριασμούς των έργων στην κοινοπραξία χωρίς όμως να έχει προσκομιστεί ασφαλιστική ενημερότητα. Στην υπόθεση του Μουσείου Πόλης, αφορά στον έβδομο λογαριασμό του έργου ποσού 85.510,42 ευρώ, από τα οποία θα έπρεπε να παρακρατηθεί ποσό 28.029,53 ευρώ για απόδοση στο ΙΚΑ- ΤΕΑΜ.

Για τα έργα ανάπλασης αύλειων χώρων εκκλησιών αφορά στον όγδοο λογαριασμό συνολικού ποσού 109.637,38 ευρώ από το οποίο θα έπρεπε να παρακρατηθεί ποσό 30.724,67 ευρώ επίσης για ασφαλιστικές εισφορές.

Το σύνολο των ασφαλιστικών εισφορών, ο δήμος πλήρωσε από τα ταμεία του, στη συνέχεια όμως το καταλόγισε στον ταμία και στην Κοινοπραξία που είχε αναλάβει τα δύο έργα. Η κοινοπραξία προσέφυγε κατά της απόφασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο και δικαιώθηκε. Κατά της απόφασης, ο δήμος θα ασκήσει αναίρεση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα δημοτικά ταμεία θα έχουν χάσει συνολικό ποσό 58.000 ευρώ και πλέον. Επιπλέον, όπως ανέφερε η νομική σύμβουλος του δήμου, Σοφία Παπαγιαννίτση, η άσκηση αναίρεσης κρίνεται σκόπιμη προκειμένου να μην υπάρχει δεδικασμένο που ο δήμος θα βρει μπροστά του στο νομικό κομμάτι της υπόθεσης.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου