ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότεροι μαθητές πάνω από τη βάση ~ Φέτος στις πανελλήνιες

περισσότεροι-μαθητές-πάνω-από-τη-βάση-843391

Τα θέματα των εξετάσεων προέρχονται από τη σχολική ύλη

Την εκτίμηση ότι φέτος, το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων των πανελλαδικών θα κινηθεί βαθμολογικά πάνω από τη βάση, έκανε η Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ελένη Αναστασοπούλου, στο περιθώριο της χθεσινής επίσκεψης σε εξεταστικά κέντρα του νομού. Η ίδια σχολιάζοντας το ενδεχόμενο κατάργησης των πανελλαδικών, υποστήριξε ότι «οι όποιες αλλαγές δεν μπορούν να γίνουν σε μία χρονιά».

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η βαθμολογία των υποψηφίων των πανελλαδικών, πρόκειται να βγει ανάμεσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κατάθεση των μηχανογραφικών των υποψηφίων. Οι πανελλαδικές για τους υποψηφίους των ΓΕΛ ολοκληρώνονται την 1η Ιουνίου και στις 6 του μήνα ξεκινούν οι επαναληπτικές εξετάσεις για όσους δεν μπόρεσαν αποδεδειγμένα να δώσουν τα μαθήματα στις προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Χθες, η διαδικασία κύλησε ομαλά στο σύνολο των εξεταστικών κέντρων του νομού. Σύμφωνα με το μέλος της εξεταστικής επιτροπής Μαγνησίας, Δημήτρη Τσουλκανάκη, το μάθημα επιλογής, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, έδωσαν 258 υποψήφιοι με το νέο και 23 με το παλιό σύστημα. Δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα. «Υπήρξε μόνο μία επαναδιατύπωση στο δ’ θέμα που μοιράστηκε εγκαίρως σε όλους τους υποψηφίους», σημείωσε ο κ. Τσουλκανάκης. Από την πλευρά της η κ. Αναστασοπούλου, στο περιθώριο της επίσκεψης στο 4ο ΓΕΛ Βόλου, συνοδευόμενη από το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σ. Σαβελίδη, ανέφερε ότι η διαδικασία όλες αυτές τις ημέρες κυλάει ομαλά. Μάλιστα εστίασε στην αλλαγή… φιλοσοφίας των πανελλαδικών, με τα εξεταζόμενα μαθήματα να επικεντρώνονται κυρίως στην ύλη του σχολικού βιβλίου. «Δίνεται η αίσθηση της επιτυχίας σε όλα τα παιδιά. Βγαίνουν με την αίσθηση ότι πέτυχαν και εκτιμώ ότι φέτος το μεγαλύτερο ποσοστό των υποψηφίων θα κινηθεί πάνω από τη βάση. Φυσικά υπάρχουν και θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας στα οποία θα ξεχωρίσουν οι υποψήφιοι που έχουν διαβάσει περισσότερο. Σε κάθε περίπτωση πάντως τα παιδιά δεν θα βιώσουν την τραγική αίσθησης της αποτυχίας που είχαμε άλλες χρονιές», υπογράμμισε η κ. Αναστασοπούλου. ] «Βλέπουμε περισσότερα χαμόγελα από τους μαθητές όταν βγαίνουν από τις αίθουσες εξέτασης», σημείωσε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής και διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Βόλου, Νίκος Ιωαννίδης. Η κ. Αναστασοπούλου, αναφέρθηκε και στα περιστατικά κρίσης άγχους που ήδη ανέρχονται σε πέντε στη Μαγνησία. «Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι η μοναδική ευκαιρία που τους δίνεται. Είναι ένα πέρασμα και θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο ανώδυνο. Εχει να κάνει με το πώς βιώνει ένα παιδί μια στρεσογόνο κατάσταση και οι πανελλαδικές είναι μία τέτοια κατάσταση. Βεβαίως φέτος τα περιστατικά δεν είναι τόσο πολλά συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές», τόνισε η ίδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου