ΤΟΠΙΚΑ

Βανδάλισαν διδακτήριο ~ Άγνωστοι δράστες ξέσπασαν στα σχολικά παρτέρια

βανδάλισαν-διδακτήριο-άγνωστοι-δράσ-843460

Συχνά στόχος βανδάλων το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου

Στόχος βανδάλων έγινε για μία ακόμη φορά το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου. Αγνωστοι δράστες αυτή τη φορά ξέσπασαν πάνω στα δέντρα και τα παρτέρια που είχαν δημιουργήσει μαθητές μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους για να πρασινίσει και να ομορφύνει η σχολική αυλή. «Γιατί μας έκοψαν τα δεντράκια μας;», το παραπονεμένο ερώτημα των μαθητών που χθες μπαίνοντας στην αυλή του σχολείου, αντίκρισαν το αποκρουστικό θέαμα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οπως έγινε γνωστό από τη Διευθύντρια του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, κ. Ευαγγελία Σταυράκη, άγνωστοι έκοψαν δύο δέντρα, ένα μικρό κι ένα μεγάλο που βρίσκονται στο προαύλιο της μονάδας. Ο κορμός με το φύλλωμα των δέντρων βρέθηκε πεσμένο μέσα στα παρτέρια, όταν στις 7 το πρωί, ο επιστάτης ξεκλείδωσε τη σχολική αυλόπορτα.

Αμεσα ενημερώθηκε η διεύθυνση πρασίνου του Δήμου Βόλου, η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας, ενώ έγινε καταγραφή του περιστατικού και από την Αστυνομία.

«Στο σχολείο μας γίνονται διαρκώς βανδαλισμοί από εξωσχολικούς. Σπάνε τζάμια, χαλάνε κάγκελα, γράφουν συνθήματα στους τοίχους. Αλλά να φθάσουν να κόψουν και δέντρα;», διερωτήθηκε η κ. Σταυράκη.

Το σχολείο το προηγούμενο βράδυ ήταν ανοιχτό έως τις 9:30, καθώς γονείς και μαθητές έκαναν χορό. Στις 7 το πρωί, οι πόρτες άνοιξαν ξανά. Οι δράστες πρέπει να μπήκαν στο σχολείο βραδιάτικα και να κατέστρεψαν το πράσινο, κόβοντας δέντρα και ξεριζώνοντας τα λουλούδια από τα παρτέρια.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Ο πρόεδρος, Γιώργος Κοντογιάννης ανέφερε μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ότι από τα ταμεία του συλλόγου είχε διατεθεί ποσό 400 ευρώ προκειμένου να αγοραστούν δέντρα και φυτά για το σχολικό προαύλιο. Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ένωσαν τις δυνάμεις τους για να ομορφύνουν με πράσινο το σχολείο τους. «Η δενδροφύτευση έγινε με τη μορφή μαθήματος στο πλαίσιο των σχολικών προγραμμάτων. Οι μαθητές έμαθαν βασικές αρχές γεωπονίας», σχολίασε ο κ. Κοντογιάννης.

Μαθητές του σχολείου ήταν εκείνοι που καθημερινά φρόντιζαν τα δέντρα αλλά και τα λουλούδια στα παρτέρια, στα οποία είχαν δώσει ονόματα. Είχε κάθε μαθητής το δικό του μπουκαλάκι και πότιζαν τα φυτά.

Χθες, οι μαθητές αντίκρισαν τα «παιδιά τους» όπως τα αποκαλούσαν κατεστραμμένα. «Γιατί μας έκοψαν τα δεντράκια μας», ρωτούσαν με παράπονο. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων, θα γίνει προσπάθεια για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου