ΤΟΠΙΚΑ

Σηκώνει μανίκια η Περιφέρεια για την αποκατάσταση των πληγών

σηκώνει-μανίκια-η-περιφέρεια-για-την-α-843499

Ξεκίνησε η σύνταξη των τεχνικών δελτίων στον απόηχο συνάντησης της Δ. Κολυνδρίνη με Χρ. Σπίρτζη και Μαρ. Χρυσοβελώνη

Σηκώνει μανίκια η περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας μέσω της τεχνικής υπηρεσίας για να ετοιμάσει τα τεχνικά δελτία για τα έργα που απαιτούνται, προκειμένου να επουλωθούν οι πληγές που άνοιξαν στο οδικό δίκτυο του νομού, μετά τις καταστροφές του περασμένου Σαββάτου εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης.

Ολα αυτά στον απόηχο της συνάντησης που είχε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και την υφυπουργό, Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Το επόμενο διάστημα κλιμάκιο του υπουργείου πρόκειται να επισκεφθεί το νομό για να προχωρήσει σε αυτοψία, ενώ ήδη η κ. Χρυσοβελώνη έχει αναλάβει τη διαδικασία για την κήρυξη ως πλημμυρόπληκτων των δήμων Ζαγοράς – Μουρεσίου, Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου.

Σε προτεραιότητα για την Π.Ε. Μαγνησίας μπαίνουν συγκεκριμένα έργα όπου παρατηρούνται και τα μεγαλύτερα προβλήματα. Ο δρόμος Χάνια – Δράκεια έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, με μεγάλα κομμάτια ασφάλτου να έχουν αποκολληθεί και το δίκτυο να μοιάζει περισσότερο με… αγροτικό.

Ενα ολόκληρο ρεύμα κυκλοφορίας έφυγε από το δρόμο Χάνια – Κισσού (το αριστερό πηγαίνοντας προς Κισσό), ενώ μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται επίσης στο δρόμο Χάνια – Ζαγορά σε δύο σημεία, στο Κεραμίδι, το Αϊδίνι, το Νεοχωράκι Αλμυρού αλλά και στον Καντήραγα όπου εκτός από το βράχο που αποκολλήθηκε και απομακρύνθηκε για να ανοίξει ο δρόμος, σε εξέλιξη βρίσκονται μικρότερης έκτασης κατολισθήσεις.

Ο κ. Σπίρτζης ζήτησε τα τεχνικά δελτία μέσα από τα οποία θα προκύψει ο προϋπολογισμός των έργων αποκατάστασης που απαιτούνται.

Ωστόσο η κ. Κολυνδρίνη δεν έλαβε καμία απάντηση για το διπλό έργο προϋπολογισμού 1,750 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποκατασταθεί το πρόβλημα που εντοπίζεται στο Ξουρίχτι και έξω από τη Ζαγορά (42 και 48 χλμ θέση), όπου σε κάθε ισχυρή βροχόπτωση σημειώνονται κατολισθητικά φαινόμενα.

Γκαζώνουν για το ράλι

Προτεραιότητα δίνεται ιδίως στην αποκατάσταση του δρόμου Χάνια – Δράκειας, απ’ όπου περνούν τα αυτοκίνητα του Ράλι Κένταυρος. Η διοργάνωση είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 4 και 5 Ιουνίου, ωστόσο η… πίστα του Πηλίου, μοιάζει με πίστα ανώμαλου δρόμου.

Υποστελεχωμένες υπηρεσίες

Πριν τη συνάντηση με τους κ.κ. Σπίρτζη και Χρυσοβελώνη, η κ. Κολυνδρίνη είχε συνάντηση με τον υπουργό εσωτερικών, Παν. Κουρουμπλή στον οποίο έθεσε το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και εκτάκτων αναγκών της ΠΕΜ.

Στη μεν πρώτη υπηρεσία είναι ενταγμένοι υπάλληλοι από άλλα πόστα με παράλληλα καθήκοντα, στη δεύτερη υπάρχουν 3 χειριστές για 9 μηχανήματα. Μάλιστα οι δύο πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, ο ένας σε δύο μήνες και ο άλλος αρχές του 2017.

Στα πεντάμηνα δεν προβλέπονται προσλήψεις χειριστών θέμα για το οποίο ζήτησε να υπάρξει τροπολογία.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου