ΤΟΠΙΚΑ

Το νερό νεράκι είπαν στο κέντρο του Βόλου

το-νερό-νεράκι-είπαν-στο-κέντρο-του-βόλ-7209

Εσπασε αγωγός της ΔΕΥΑΜΒ και «παρέλυσαν» επιχειρήσεις και νοικοκυριά ~ Από το μεσημέρι έως εργά το βράδυ χωρίς νερό

Χ ωρίς σταγόνα νερού για οκτώ και πλέον ώρες έμεινε χθες από το μεσημέρι το κέντρο του Βόλου. Στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Νικολάου, οι βρύσες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις στέρεψαν, εξαιτίας μεγάλης βλάβης σε αγωγό της ΔΕΥΑΜΒ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η βλάβη εντοπίστηκε στη συμβολή των οδών Μαυροκορδάτου και Αλεξάνδρας. Ο αγωγός ύδρευσης έσπασε με αποτέλεσμα το κέντρο να διψάσει. Οπως έγινε γνωστό, στη συγκεκριμένη περιοχή γίνονται εργασίες κατεδάφισης ενός κτιρίου. Πιθανότατα πιέστηκε το οδόστρωμα και ως εκ τούτου ο αγωγός ύδρευσης, ο οποίος ήταν παλιός και φθαρμένος έσπασε.

Στο σημείο έσπευσαν από τις 3 περίπου το μεσημέρι, δύο συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ, που εργάστηκαν πυρετωδώς προκειμένου να ξαναδώσουν νερό στο δίκτυο. Εθεσαν εκτός λειτουργίας το δίκτυο, προκειμένου να μπορέσουν να εντοπίσουν και να αποκαταστήσουν τη βλάβη. Οπως διαπίστωσαν, ο σωλήνας ήταν τόσο φθαρμένος, που τελικώς χρειάστηκε αντικατάστασή του. «Προχωρήσαμε και σε αντικατάσταση του σωλήνα ύδρευσης που ήταν από αμίαντο. Βάλαμε καινούριο σωλήνα», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αποστόλης Γαλάτης.

Εως και τις 10:30 το βράδυ, η ζημιά δεν είχε αποκατασταθεί.

Παρέλυσαν οι επιχειρήσεις εστίασης

Δεν έλειψαν οι αντιδράσεις, τόσο από νοικοκυριά της περιοχής στο κέντρο της πόλης, που δεν είχαν εξασφαλίσει νερό ακόμη και για στοιχειώδεις ανάγκες υγιεινής όσο και από επιχειρήσεις, που στην κυριολεξία παρέλυσαν.

Σερβιτόροι ενημέρωναν τους θαμώνες για τη διακοπή του νερού και ως εκ τούτου πρότειναν αντί για εσπρέσο, φραπέ ή ελληνικό στο γκαζάκι. Ο,τιδήποτε ρόφημα παράγεται μέσω εσπρεσομηχανής δεν μπορούσε να προσφερθεί, ενώ πρόβλημα δημιουργήθηκε τόσο στη λάντζα όσο και στις τουαλέτες.

Το τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΥΑΜΒ «μπλόκαρε» από την πληθώρα των κλήσεων που δέχθηκε, ενώ και το τηλεφωνικό κέντρο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ δέχθηκε δεκάδες κλήσεις διαμαρτυρίας πολιτών. Αρκετοί ήταν εκείνοι που διαμαρτυρήθηκαν για τη διακοπή νερού, καθώς πίστεψαν ότι επρόκειτο για την προγραμματισμένη για σήμερα διακοπή που είχε ανακοινώσει επίσημα η ΔΕΥΑΜΒ. Σύμφωνα με τον κ. Γαλάτη, η χθεσινή ήταν μεγάλη ζημιά στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ και δεν αφορούσε στην προγραμματισμένη για σήμερα διακοπή νερού στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ι. Καρτάλη, Γαλλίας, Γκλαβάνη και Ερμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου