ΤΟΠΙΚΑ

Στα… σκοτάδια το πάρκο Αγίου Κωνσταντίνου ΣΤΑ ΑΚΡΑ Η ΚΟΝΤΡΑ ΔΗΜΟΥ – Ο.Λ.Β.

στα-σκοτάδια-το-πάρκο-αγίου-κωνσταντ-9624

Σβήνουν από Δευτέρα τα φώτα στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Ο δήμος Βόλου, κατεβάζει τους διακόπτες του ηλεκτρικού ρεύματος στους στύλους φωτισμού, προκειμένου να μην χρεώνονται τα δημοτικά ταμεία για την κατανάλωση ενέργειας σε ένα πάρκο που δεν ανήκει στον ίδιο αλλά στο ελληνικό δημόσιο. Ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου ως ιδιοκτήτης του πάρκου θα πρέπει να μεριμνήσει άμεσα για το φωτισμό. Η κόντρα δήμου – Ο.Λ.Β. για το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου οδηγείται στα άκρα…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Προ ημερών, ο δήμος είχε ανακοινώσει την απόσυρση των συνεργείων καθαριότητας και πρασίνου από το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, καλώντας τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου να αναλάβει τις ευθύνες του ως ιδιοκτήτης της έκτασης.

Τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες έστειλε ένα ακόμη τελεσίγραφο: με διπλή επιστολή του προς τον Ο.Λ.Β. ενημερώνει ότι από την ερχόμενη Δευτέρα, δεν θα παρέχει δημοτικό φωτισμό στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου και ότι θα πρέπει να μεριμνήσει ο οργανισμός.

Με τον τρόπο αυτό, ο δήμος φέρεται να αποποιείται κάθε ευθύνης για τη λειτουργία του πάρκου, το οποίο διεκδίκησε από τον Ο.Λ.Β. και το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά δεν του παραχωρήθηκε.

Οπως είναι γνωστό, ο δήμος έχει υπογράψει σύμβαση παραχώρησης της χρήσης του πάρκου έως το 2021. Εμφανίζεται όμως σαν μία σύμβαση με υποχρεώσεις για το δήμο αλλά χωρίς έσοδα για τα ταμεία του.

Ζήτησε επαναχάραξη του αιγιαλού και μεταξύ άλλων την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου. Το αίτημα απορρίφθηκε από τον Ο.Λ.Β. και τον προηγούμενο μήνα, ο δήμος ανακοίνωσε με επιστολή του στον οργανισμό την απόφασή του να διακόψει τις υπηρεσίες του.

Η αντιδικία μέσω αλλεπάλληλων επιστολών μεταξύ δήμου και Ο.Λ.Β. εντάθηκε από το Δεκέμβριο του 2015. Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, τα συνεργεία του δήμου σταμάτησαν κάθε εργασία στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου.

Υπολογίζεται ότι το ετήσιο κόστος εργασιών για καθαριότητα, φωτισμό και παιδικές χαρές στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου επιβάρυνε τα δημοτικά ταμεία, σύμφωνα με έξοδα προηγούμενων ετών, με ποσό της τάξης των 80.000 ευρώ περίπου.

Αντιθέτως, ο δήμος δεν έχει έσοδα από την εκμετάλλευση του χώρου, ο οποίος ανήκει στον Ο.Λ.Β. Επιπλέον, σύμφωνα με στοιχεία, ο Ο.Λ.Β. χρωστά στο δήμο Βόλου ποσό της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ (περίπου 5 εκατ. ευρώ με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις) από απλήρωτα δημοτικά τέλη για τη χερσαία ζώνη από το 2003.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου