ΤΟΠΙΚΑ

«Αγκάθια» η καθαριότητα και η αγροτική οδοποιία

αγκάθια-η-καθαριότητα-και-η-αγροτικ-16039

Στις περιφερειακές ενότητες του δήμου Βόλου

Χόρτα, κλαδέματα, κατεστραμμένη αγροτική οδοποιία… Σε όποιο χωριό κι αν γύρισαν κλιμάκια της δημοτικής αρχής Βόλου για να καταγράψουν τις ανάγκες των κατοίκων της περιφέρειας του δήμου, βρέθηκαν αντιμέτωποι με το τρίπτυχο των προβλημάτων.

Ο τομέας της καθαριότητας και κυρίως τα χόρτα που «πνίγουν» τα χωριά συνιστά το κυριότερο πρόβλημα στις τοπικές κοινότητες του δήμου Βόλου.

Πρόβλημα καταγράφτηκε και με τα ακλάδευτα δέντρα, ενώ κάτοικοι έθεσαν ζήτημα με την αγροτική οδοποιία. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Δημοτικών Ενοτήτων, Αποστόλη Μαλαματίνη, οι κάτοικοι εξέφρασαν παράπονα ότι δεν γίνεται καλή δουλειά από ιδιωτικά συνεργεία που αναλαμβάνουν εργασίες αποκατάστασης της αγροτικής οδοποιίας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα.

«Για τον επόμενο ένα χρόνο, το βάρος του συνόλου των υπηρεσιών του Δήμου θα πέσει στις δημοτικές ενότητες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν προβλήματα της καθημερινότητας των κατοίκων», ανέφερε ο κ. Μαλαματίνης,.

Ηδη βρίσκονται σε εξέλιξη εργολαβίες για το κόψιμο των χόρτων. Μάλιστα, η αρμόδια αντιδήμαρχος, Βιολέτα Καντόλα, επέβλεπε χθες τις εργασίες.

Αμέσως μετά το Πάσχα, θα γίνει συντονισμένη προσπάθεια από συνεργεία του δήμου για την επίλυση και των υπολοίπων προβλημάτων. Χαρακτηριστικό είναι ότι την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας θα αναλάβει ο δήμος με ίδια μέσα.

Εκτός των παραπάνω, θα γίνουν παρεμβάσεις σε κοινοτικά κτίρια, όπως στη Μακρινίτσα για τη στέγαση του κοινοτικού γραφείου, ενώ σε κάθε χωριό θα παραδοθεί προς χρήση μία πιστοποιημένη παιδική χαρά.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου