ΤΟΠΙΚΑ

Σαφάρι σε πεζοδρόμους ~ Για την ασφαλή κίνηση των πεζών

σαφάρι-σε-πεζοδρόμους-για-την-ασφαλή-κ-16046

Βεβαιώθηκαν 21 πρόστιμα τις δύο πρώτες ημέρες

Σαφάρι… ελέγχων στους πεζοδρόμους στο κέντρο της πόλης για τη διασφάλιση της ελεύθερης και ασφαλούς κίνησης των πεζών τις ημέρες των γιορτών που διανύουμε, οπότε και η επισκεψιμότητα στην αγορά είναι αυξημένη για τα δώρα για το βαφτιστήρι, ξεκίνησαν από τη Μεγάλη Δευτέρα, κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ολο το βάρος της Δημοτικής Αστυνομίας για τη Μεγάλη Εβδομάδα που διανύουμε έχει πέσει στους πεζοδρόμους. Τόσο τη Μεγάλη Δευτέρα όσο και τη Μεγάλη Τρίτη, βεβαιώθηκαν 21 παραβάσεις συνολικά και μόνο στην πρωινή βάρδια.

Από χθες, τα συνεργεία ελέγχων διπλασιάστηκαν. Ζευγάρια δημοτικών αστυνόμων βγαίνουν πρωί και απόγευμα στο κέντρο της πόλης, ελέγχοντας την κατάσταση στους πεζοδρόμους.

Οι παραβάτες εντοπίστηκαν στους πεζοδρόμους της Τάκη Οικονομάκη, της Ερμού, της Μεταμορφώσεως, της Κουμουνδούρου, της Δον Δαλεζίου και του Αγίου Νικολάου.

Πρόστιμα εισέπραξαν οδηγοί αυτοκινήτων για παράνομο παρκάρισμα σε πεζοδρόμους, μοτοσικλετιστές για κίνηση και στάθμευση δικύκλων σε πεζοδρόμους, αλλά και προμηθευτές που εξακολουθούν να παραβιάζουν το ωράριο φορτοεκφόρτωσης και να ξεφορτώνουν εμπορεύματα ακόμη και μετά τις 10: 30 το πρωί.

Τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι κατά μέσο όρο της τάξης των 80 ευρώ.

Στόχος της δημοτικής αστυνομίας είναι να υπάρχει ασφάλεια στην κίνηση πεζών, μικρών παιδιών και ΑμεΑ στους πεζοδρόμους, ιδιαίτερα τις ημέρες των γιορτών, οπότε και η επισκεψιμότητα στην αγορά αυξάνεται κατακόρυφα. Σε δεύτερη… μοίρα μπήκε η κίνηση στους δρόμους, λόγω έλλειψης προσωπικού. Στη δημοτική αστυνομία, αυτή την περίοδο απασχολούνται μόλις τέσσερα άτομα (ο ένας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια) και ως εκ τούτου το προσωπικό δεν επαρκεί για ελέγχους για παράνομη στάθμευση σε Ιάσονος, Δημητριάδος, για κίνηση, στάση ή στάθμευση σε λεωφορειόδρομους, αλλά και για ελέγχους σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης.

Ηδη από τη Δημοτική Αστυνομία έχει ζητηθεί από την Τροχαία να συνδράμει το έργο της αστυνόμευσης σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, που δέχονται αυτές τις ημέρες μεγαλύτερο κυκλοφοριακό φόρτο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου